Årets SMARTE Grønne oppfinnere i Trøndelag

Vinnere Lensvik 2023

"3.trinn bør glede seg til neste år!"

Vi Ungt Entreprenørskap har denne våren gjennomført Smart ReMidt på 25 barneskoler sør for Trondheim hvor målet har vært å finne «SMARTe grønne oppfinnere». Med sine kreative egenskaper og løsninger skulle elevene hjelpe ReMidt med forslag på bedre kildesortering for fremtiden.

Det var en stor fornøyelse å se hva oppfinnerne på 4. trinn kom med av geniale forslag, og sammen med Erik Prytz Reitan og Mariken Halvorsen fra ReMidt fikk vi høre suverene pitcher som viste til nye oppfinnelser som skal ta vare på naturen og jorda vår. Bidragene fra hver skole ble sendt inn og vurdert av ReMidt, hvor tredje, andre og førsteplass ble kåret. Etter lang vurdering var det Lensvik som stakk av med pokalen og pengepremien fra ReMidt også i år. Litt av en prestasjon! På andre- og tredjeplass kom henholdsvis Soknedal og Viggja hakk i hæl.

Under bilder av noen årets løsninger.

"Det kan hende vi i ReMidt rapper noen av disse løsningene fremover!"
Erik Prytz Reitan

Bildekarusell

Lenvik 1
Lensvik 4
Lensvik 2
Lensvik 3
Lensvik 6
Soknedal5
Soknedal 4
Soknedal 3
Viggja6
Viggja3
Viggja 1
Vinnere Lensvik 2023
"Æ vil vær me mer æ! 3.trinn bør glæd sæ te næste år ass!"
Elev, Lensvik skole

Mens skolene som deltok i konkurransen satt og kikket på live finalesending, sto Siri Korsnes og Marte Aas fra UE gjemt bak et hjørne av Lensvik skole uten at noen visste det. De skulle overraske vinnerskolen med is, pokal, pengepremie og en goodiebag fra ReMidt. Jubelropet hørtes fra andre siden av skolen da Erik annonserte 1.plass og da var det bare å springe frem og ta i mot elever i ekstase! En elev var over seg av begeistring og kunne fortelle at 3. trinn burde glede seg til neste år for dette hadde vært kult å være med på, og hun kunne gjerne være med neste år også.

Det er tredje året dette gjennomføres med premiering, men samarbeidet mellom ReMidt og UE har pågått over lengre tid noe vi i UE setter stor pris på, og er avhengig av som brobyggere mellom skole, arbeids- og næringsliv.

Så 3.trinn: GLED DERE TIL NESTE SKOLEÅR!

Og 4.Trinn: Gratulerer, dere er alle vinnere synes vi!