Tasty Pig UB, Mære landbruksskole

Tasty Pig UB vil redusere matsvinn ut fra slakteriene, og har funnet ut at ca. 70 000 kg halerot av gris blir kastet i året. Ingen har før brukt halerota til noe. Derfor er Tasty Pig UBs produkt både nytt og verdiskapende, hvor kjøtt og skinn fra halerota blir tørket og omdannet til hundesnacks. Tasty Pig går på Mære landbruksskole, og går på linja for Landbruk og gartnernæring.

Tasty Pig UB er en ungdomsbedrift som setter søkelys på bærekraft, dyrevelferd og norske rene produkter. De videreforedler stykningsdeler av gris som ellers hadde blitt kastet, med mål om å minske matsvinn og redusere klimaavtrykk. Deres visjon er å være en inspirasjonskilde for leverandører og produsenter som utnytter kjøttressurser, samt belyse hvordan man kan utnytte hele dyret, og slik bidra til bærekraftig produksjon av hundesnacks.

Under fylkesmesterskapet fikk Tasty Pig UB fikk førsteplass i Beste yrkesfaglige bedrift og førsteplass i Beste produksjons- og tjenestebedrift.

Tasty Pig UB skal delta i Jord-fjord-bord prisen og Beste yrkesfaglige bedrift på NM.

"Et av de største høydepunktene i UB-året er da vi solgte ut alle produktene våre på fylkessmesterskapet, og i tillegg fikk to førstepriser. Da de leste opp Tasty Pig UB som vinner av to priser ble vi veldig overveldet og den harde jobbinga før og under fylkesmessa var verdt det. Vi synes det å ha en ungdomsbedrift har vært utrolig gøy og lærerikt, vi har truffet mange folk som har vært engasjerte i vårt produkt og gidd oss tilbakemeldinger, tips og selvtillit rundt vår bedrift og produkt."

DELTAGERE:

Amalie Viktoria Ottermo Lund – Verdal kommune

Victoria Magdalene Braset Jenssen – Steinkjer kommune

Jenny Mattea Elden – Osen kommune

Vanja Abel Buvarp – Indre Fosen kommune

KONTAKTPERSONER
Daglig leder: Amalie Viktoria Ottermo Lund, amalie.o.lund@gmail.com
Ansvarlig lærer: Hilde Følstad, hilfol@trondelagfylke.no
UE fylke kontakt: Sara Kveli Skjervø, sara.kveli.sjervo@ue.no

Ub