Krystallkaramellene UB, Røros videregående skole

Krystallkaramellene UB lager hjemmelagde karameller av lokale produkter.

Karamellene er laget med lokalprodusert økologisk smør og fløte fra Rørosmeieriet. Økologisk Røros Smør har 2% havsalt. Det gir fløtekaramellene en unik balansert og rund god smak. Emballasjen til gaveeskene er også egenprodusert. De har vi selv brettet med overskuddsmateriale fra en tidligere design og håndverkslinje ved skolen.

Ved å bruke lokale produkter så dekker vi bærekrafts mål nr. 11. Lokalmatprodusentene skaper lokale arbeidsplasser, og er viktige bidragsytere i lokalsamfunn rundt om i Norge. Mange av dem bruker tradisjonelle håndverksmetoder, som fort betyr flere arbeidsplasser. Flere av lokalmatprodusentene har i tillegg gårdsutsalg eller besøkssenter, som gir arbeidsplasser.

Det mange forbinder med Røros er blant annet snø og kulde. Derfor er navnet Krystallkaramellene UB, med snøkrystall og karamell i logoen. Samtidig er skolen sin logo også en snøkrystall. Logoen er illustrert av bedriften selv.

"Vi har lært å føre regnskap og hvordan man skaper et godt samarbeid i bedriften. Det viktigste for oss er å ha det artig!"
Daglig leder i Krystallkaramellene UB, Emilie Holden

Deltagere i ungdomsbedriften

Emilie Holden, daglig leder

Maja Bryn, personalsjef

Sigve Ødegård, økonomiansvarlig

Fartuun Sharif, produktansvarlig

Selma Bråten Lilleeggen, markedsansvarlig

Ingeborg Elise Græsli, grafisk designer

Ole Jakob Åsvold, medarbeider IKT

Vemund Holden, salgsansvarlig

Majlen Løkken, medarbeider


Kontaktinfo

Daglig leder: Emilie Holden, 406 92 786

Ansvarlig lærer: Aud Toril Osmoen Sørgård, 482 71 947, audaas@trondelagfylke.no

Fylkeskontakt UE: Marthe Strømsem, 481 55 710, marthe.stromsem@ue.no

Krystallkaramellene

På NM deltar Krystallkaramellene UB på følgende konkurranser

  • Beste videopitch
  • Beste forretningsmodell/plan
  • Beste regnskap
  • Jord-fjord-bord prisen
  • Beste yrkesfaglige bedrift - i samarbeid med Eikmaskin