FindMyBike UB, Kristen videregående skole Trøndelag

Find My Bike

FindMyBike UB fra Kristen videregående skole Trøndelag er kvalifisert til NM Ungdomsbedrift for Trøndelag. De deltar i kategorien Innovasjonsprisen.

En innovativ og billigere løsning for hindring av sykkeltyveri

Når 60 000 sykler stjeles årlig i Norge er ikke sykkellåsen nok. FindMyBike UB tilbyr et kompliment til sykkellåsen som oppdager, hindrer, samt sporer stjålne sykler. Gjennom en nytenkende løsning blir dette så billig at det passer eiere av “helt vanlige sykler”.

Produktet består av tre deler: En GPS-tracker, en krympeslange med en elektronisk krets og til slutt en nettside. Sammen med kunder og samarbeidspartnere har FindMyBike UB funnet gode løsninger på å få produktet billig, innovativ og bærekraftig. De løsningene som allerede eksistere på markedet bruker mye batteri og varer ikke lenge. Grunnen til at disse bruker mye batteri er at de hele tiden er påkoblet.

Produktet er nyskapende fordi trackeren vil «sove» helt til den blir aktivert av brukeren gjennom telefonen. På den måten vil batteritiden være mye lengre enn de allerede eksisterende produktene. En annen ting som er positivt med dette er at det vil bli vanskeligere å oppdage at det er en GPS-tracker i sykkelen, fordi den ikke sender ut signaler.

De GPS-trackerne som allerede finnes på markedet sier ikke ifra når sykkelen blir stjålet (noen gir beskjed når sykkelen kommer utenfor en bestemt radius). Hvem vet hvor lang tid det tar før du oppdager at sykkelen er borte? Det tar i gjennomsnitt 2 dager før sykkelen er ute av landet etter at den er stjålet. Det kan da være for sent. Med FindMyBikes produkt blir du varslet med en gang låsen blir ødelagt. På den måten slipper man å lete lenge etter sykkelen sin og man kan få nådd igjen tyven og eventuelt tatt et bilde som hjelper politiet til å identifisere sykkeltyven. I tillegg til dette inneholder ikke produktet en sykkellås, noe som gir rom for at kunden kan gjenbruke låsen sin og forbedre den.

Kontaktinformasjon

Skole: Kristen videregående skole Trøndelag

Ansatte i bedriften: Ida Brattreit, Alicia Santamarta, Håkon Sjøli, Jørgen Sæter, Adam Hovstad, Simen Stallvik og Synne Bye-Andersen

Daglig leder: Synne Bye-Andersen, Synneba80@gmail.com

Ansvarlig lærer: Arne U. Hoff, arne@kvt.vgs.no

Kontakt i Ungt Entreprenørskap: Marthe Strømsem, marthe.stromsem@ue.no.


Nettside: http://findmybike.no/

Instagram: https://www.instagram.com/findmybike_ub/


Les mer om FindMyBike i Trd.by