Rogaland hentet flest førsteplasser av alle under NM for Ungdomsbedrifter!

Gullrekke til Rogaland!

2. og 3. mai ble Norges beste Ungdomsbedrifter kåret da NM gikk av stabelen ved Thon Congress Gardermoen.

82 ungdomsbedrifter konkurrerte i 14 ulike konkurranser under norgesmesterskapet. Fem ungdomsbedrifter representerte Rogaland og alle fem hentet hjem priser. Hele fire ganger sto en Rogalandsbedrift aller øverst på pallen!

Unik ub fotovegg
Recycle fotovegg premiebevis
Tonna ub fotovegg
Godt i glass fotovegg
Elgrunder fotovegg

Sterk konkurranse

11.300 elever har drevet ungdomsbedrift over hele landet dette skoleåret. Kun 350 av disse hadde kvalifisert seg videre til NM. Det er altså et trangt nåløye og nivået på årets bedrifter var høyt.

I Rogaland har det vært sterk vekst i antall elever som driver ungdomsbedrifter de siste årene. Da er det svært gledelig å se at også kvaliteten på det de leverer er så bra. Når det i tillegg jobbes med å få flere ungdomsbedrifter på yrkesfag er det spesielt gledelig at elektroelevene bak El-Gründer UB når helt til topps i kategorien for beste yrkesfaglige bedrift med sitt nyutviklede overvåkningssystem av strømgjerder.

"Det er lenge siden Rogaland har hevdet seg på dette nivået i NM. Det er utrolig sterkt at vi henter hjem fire førsteplasser, spesielt innenfor innovasjon og yrkesfag. Det viser at det er kvalitet i det arbeidet ungdomsbedriftene fra Rogaland leverer. Det er godt å ta med seg i den videre satsingen med entreprenørskap i skolen i årene som kommer."
Maria Aasbø, daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland

Her er resultatene:

1. plass i Innovasjonsprisen i samarbeid med Virke: Re-Cycle UB fra Hetland VGS i Stavanger.

1. plass Beste HR-bedrift i samarbeid med Manpower Group: Re-Cycle UB fra Hetland VGS i Stavanger

1. plass Beste yrkesfaglige bedrift: El Gründer UB fra Tryggheim VGS på Nærbø

1. plass Jord-fjord-bord-prisen: Godt i Glass UB fra Karmsund VGS i Haugesund

2. plass Beste regnskap: Tønnå UB fra Lundeneset VGS i Ølen

3. plass Beste yrkesfaglige bedrift: Unik UB fra Bryne VGS på Bryne


To priser til wild-card

Re-Cycle UB utmerket seg i flere konkurranser under fylkesmesterskapet i Rogaland 16. mars, noe som ga dem wild-card og gullbillett til NM. Det viste seg å gi god uttelling, ungdomsbedriften vant to førsteplasser under NM. At de når helt til topps både innen innovasjon og HR er kanskje slik det bør være. Elevene går nemlig på topplinjen for innovasjon og ledelse ved Hetland VGS.

"NM har vært helt uforglemmelig og fantastisk! Vi er utrolig stolte over det vi har fått til og spesielt fornøyd med at vi tar med oss hjem førsteplassen i både innovasjonsprisen og HR-prisen! Vi har lært mye og fått mye erfaring fra NM noe vi skal ta med oss videre både i bedriften men også senere i livet."
Helene Bruvik, daglig leder RE-Cycle UB

Recycle stand 2

Re-Cycle UB hadde med seg sykkel på stand for å demonstrere løsningen de har utviklet for å omgjøre vanlige sykler til el-sykler.

Tonna pitch alle

Tønnå UB var Rogaland sin kandidat i "Årets Ungdomsbedrift" med sine møbler laget av gamle oljefat. Her fra scenepresentasjonen foran juryen.

Unik ub fotovegg

Unik UB fra Bryne VGS har skrevet barnebok om det å ha diagnoser for å skape åpenhet og fjerne tabuer. Deres engasjement og yrkesstolthet ga dem tredjeplass i kategorien for Beste yrkesfaglige bedrift.

ungtElgrunder stand NM

El Gründer UB hadde med seg prototype av sensorene de har programmert for å overvåke strømgjerder. Standen måtte selvsagt dekoreres med et gjerde, for ordens skyld uten strøm i for anledningen. Det skapte nysgjerrighet blant besøkende og det var et jevnt sig av folk som ønsket å høre mer om løsningen deres. At de gikk helt til topps i beste yrkesfaglige bedrift er ikke overraskende for en så engasjert og kunnskapsrik gjeng!

Godt i glass stand

Godt i Glass UB går på restaurant og matfag og lager marmelade av frukt og grønt som ellers ville bli kasta. Et sterkt fokus på bærekraft og kvalitet tok dem øverst på pallen i Jord-Fjord-Bord-prisen. Det er en pris for elever ved restaurant- og matfag, naturbruk og havbruk. Legg også merke til at de hadde fått to gamle roll-ups som de dekorerte og gjenbrukte på standen sin. Noe å tenke på for andre?