Helene (18) og Benjamin (19) fikk skygge hver sin toppleder

Leder for en dag
Leder for en dag 2
Leder for en dag 4
lederLeder for en dag 3

Ungt Entreprenørskap fyller 25 år i år. 25 ledertalenter fra hele landet fikk derfor delta på "Leder for en dag" som gikk av stabelen i Oslo 20. oktober.

Hvert år gjennomfører Ungt Entreprenørskap programmet, og også i år ble ledertalenter fra hele landet håndplukket for å delta. Samtlige har hatt Ungdomsbedrift eller Studentbedrift og ble matchet med toppledere fra næringsliv, organisasjoner og gründereselskaper.

Deltakerne møttes hos Manpower Group kvelden før for å bli bedre kjent, høre foredrag og få informasjon om hva neste dag ville bringe.

Helene Bruvik fra Stavanger var daglig leder i Re-cycle UB. Ungdomsbedriften fra Hetland VGS gikk helt til topps både i Innovasjonsprisen og Beste HR-bedrift på NM for ungdomsbedrifter i 2022. Helene var derfor en selvsagt kandidat til å delta på leder for en dag hvor hun fikk være skyggen til konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath. Maalfrid er også styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge.

Også Benjamin Sæter, som var daglig leder i CandyMakers UB, og økonomiansvarlig i Reach UB, deltok på "Leder for en dag". Benjamin er fra Sandnes og hadde skolegangen sin ved KHS Lyngdal og Kristen VGS Vennesla. Han fikk skygge økonomidirektør hos KBN , Andrea Hatlinghus Søfting.

Da arbeidsdagen var over fikk både skygger og toppledere delta på markeringen av 25-årsjubilanten i Ferd sine lokaler i Oslo sentrum.

Dette er hva både skyggene og topplederne sier etter en arbeidsdag sammen:

Benjamin Andrea 11

Benjamin - Det har vært en utrolig opplevelse å kunne følge Andrea Søfting på «Leder for en dag». Jeg har fått en bedre innsikt på hva det vil si å være en leder, men og hvor mye lederrollen krever av en person. Jeg vil og anbefale alle som har muligheten til å bli med på «Leder for en dag», å gi det en sjanse.

Andrea Søfting - Det har vært veldig hyggelig å ha med Benjamin som leder-for-en-dag. Han har fått mulighet til å få bedre innsikt i vår virksomhet og hvordan en vanlig dag som leder er, og vi har fått innspill fra et ungt perspektiv på hvordan vi bedre kan bruke sosiale medier for å skape oppmerksomhet rundt vår forretning.

Helene Maalfrid 11

Helene - Det var ein utrolig spennende og lærerik dag, som jeg tror jeg aldri vil glemme!

Maalfrid Brath - Det var en kjempespennende dag og utrolig kjekt at Helene var så åpen og nysgjerrig, det gjorde det enda bedre.


Forrige skoleår etablerte over 13.000 elever og studenter ungdoms- eller studentbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap. De 25 ledertalentene som deltok på «Leder for en dag» ble plukket ut basert på sine prestasjoner i dette arbeidet, og ble koblet opp mot en toppleder fra et relevant selskap eller organisasjon.