Beste Elevbedrift 2023 i Sør-Rogaland er kåret!

Green Go Elevbedrift premiebevis

Sterk vinner av "Beste Elevbedrift"!

Green Go EB fra Bryne ungdomsskole hentet plassering i fem av seks priser under mesterskapet for elevbedrifter i Stavanger 20. april. I hele fem av syv priser ble det pallplassering på bedriften som lager sylta grønnsaker og chillimarmelade av grønnsaker som ellers ville blitt kasta. De seks elevene går i 9. trinn ved Bryne ungdomsskole og har hatt elevbedrift i faget Utdanningsvalg.

Green Go Elevbedrift

Hele fem priser ble tildelt Green Go EB:

  • 1. plass Beste Elevbedrift
  • 1. plass #Spismerav
  • 2. plass Bærekraftsprisen
  • 3. plass Beste sosiale entreprenør
  • 3. plass Nyskapingsprisen

Begeistret jury!

Til sammen 20 jurymedlemmer fra lokalt arbeids- og næringsliv bidro på dagens arrangement. Juryen lot seg begeistre av helheten Green Go EB presenterte. De har et godt produkt, de tenker bærekraft, de tenker nytt og de samarbeider godt. De har også en visuelt gjennomgående bra profil som vises godt igjen både på produktene og i markedsføringen. Sjekk gjerne Instagramkontoen deres her: https://www.instagram.com/gree...

"Green Go EB skiller seg ut fordi de leverer på helheten. De var dessuten veldig engasjerte på stand og lot alle få komme til selv om de er et stort team."
Merethe Bratland, SpareBank 1 SR-Bank

Det var flere gode forretningsideer representert på mesterskapet og også de øvrige elevbedriftene imponerte også juryen:

- Det har vært fantastisk å se alle de gode ideene elevbedriftene har. Ekstra fint har det vært å treffe de elevbedriftene som har møtt på utfordringer undervegs og som likevel har klart å finne gode løsninger, sier Bratland

Stolte vinnere

Selv synes jentene i Green Go EB at det var stor stas å delta på mesterskapet.

De hadde forberedt seg godt men det var spesielt en pris som hang høyt: "beste utstilling". Likevel var det den eneste prisen de ikke ble nominert i, som en av de seks beste.

"Vi satsa alt på å vinne Beste utstilling men det var den eneste konkurransen vi ikke ble nominert i. At vi skulle vinne så mye hadde vi ikke trodd når vi ser hvor mange gode elevbedrifter som er med. Med den har vært kjekt å delta i dag og vi har lært mye av å drive elevbedrift, både samarbeid og det å produsere noe nytt. Nå er vi veldig stolte av det vi har fått til!"
Angelika V. Mihaylova, daglig leder Green Go UB

19 skoler deltok - 400 elever på stand!

19 ulike ungdomsskoler fra Stavanger i nord til Eigersund i sør var representert på mesterskapet da de 96 elevbedriftene møttes til utstilling og mesterskap ved Stavanger Konserthus. Det var mye liv i salen og både elever, lærere, jury og publikum fikk se mye kreativitet og stor variasjon i forretningsideer. Her var alt fra dekkskift, lekre bakevarer, smykker og barnebøker representert.

Ungt Entreprenørskap er imponert over ungdommene og legger merke til at de har tilegnet seg mye entreprenørskapskompetanse i arbeidet med elevbedriftene sine.

"Det er imponerende å se hvor fine produkter flere av dem har laget og hvor gode de er til å markedsføre produktene sine på stand. De har stort fokus på bærekraft og gjenbruk og flere har laget morsomme konkurranser og blikkfang for å trekke publikum til stand. Det å skape en arena for disse ungdommene, hvor de kan vise noen utenfor skolen hva de har skapt, gjør mye for motivasjon, mestring og læring. Det ser vi veldig tydelig i dag. "
Maria Aasbø, daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland