Beste Elevbedrift 2023 i Nord-Rogaland er kåret!

Frost Bites Elevbedrift stand
Elevene Rezgar Abdulmajed, Salar Lufti og Ibrahim Rajab imponerte med standen sin under mesterskapet for elevbedrifter i Haugesund!

Prisdryss til FrostBites EB fra Haugesund!

De ble mange turer opp på scenen for guttene i FrostBites EB under mesterskapet for elevbedrifter i Haugesund 18. april.

De tre elevene går på 10. trinn ved Hauge skole. De lager smoodies av frukt og grønt som ellers ville blitt kastet og selger disse i kantina på skolen. Slik får elevene et sunt og godt alternativ på skolen samtidig som de bekjemper matsvinn.

Videreutviklet elevbedriften

FrostBites EB startet allerede i 9. trinn og businessen gikk så bra at de hadde lyst til å videreutvikle bedriften også på 10. trinn. Det kunne man se på standen de hadde på mesterskapet. Den hadde de snekret og malt selv og elevbedriften framsto gjennomført fra A til Å med matchende uniformer, flotte brosjyrer og lekre smaksprøver.

En så fin stand, sammen med det grundige arbeidet de ellers hadde levert inn i de ulike konkurransene ga dem litt av et prisdryss under mesterskapet!

Frost Bites Elevbedrift vinnere

Hele seks priser ble tildelt FrostBites:

  • 1. plass Beste Elevbedrift
  • 1. plass beste sosiale entreprenør
  • 1. plass Beste utstilling
  • 1. plass Beste markedsføring
  • 2. plass #spismerav
  • 2. plass Beste samarbeid

Samarbeid med lokalt arbeids- og næringsliv

Siden i fjor har også elevbedriften utvidet markedet sitt. De er i dialog med Fellesverket i Haugesund som ønsker at FrostBites EB skal produsere smoodies som kan deles ut til ungdommene som er på Fellesverket. (Fellesverket er Røde Kors sitt lavterskeltilbud for ungdom hvor hovedaktivitetene er å være en møteplass, tilby leksehjelp og arbeidstrening.)

"Det å samarbeide med en aktør utenfor skolen gir elevene verdifull erfaring og det er inspirerende å se hvor langt disse guttene har kommet. De har jobbet målrettet for å utvikle bedriften og vi er imponert over stegene de har tatt siden vi møtte dem første gang på 9. trinn."
Ina Therese Lindvik Nornes, entreprenørskapsinspirator i Ungt Entreprenørskap Rogaland

Selv synes guttene i FrostBites EB at det var stor stas å delta på mesterskapet for andre året på rad. I fjor nådde de ikke helt til topps i den gjeveste prisen av de alle: Beste Elevbedrift. Det var derfor den prisen de aller helst ville hente hjem.

"Vi har lært mye av å drive elevbedrift. Både markedsføring, økonomi og samarbeid. Vi har blitt ganske gode å skrive fordi vi har laget både brosjyrer og skrevet presentasjoner. Dessuten har vi lært å samarbeide med andre utenfor skolen siden vi har et samarbeid med Fellesverket i Haugesund. Det var veldig gøy å vinne prisen for Beste Elevbedrift for det er den som er den aller beste å vinne."
Rezgar Abdulmajed, daglig leder FrostBites EB

Imponerte juryen

Rundt 20 jurymedlemmer fra lokalt arbeids- og næringsliv bidro på arrangement. Flere lot seg begeistre av Frostbites EB og de andre elevbedriftene. FrostBites EB hentet nok mange priser fordi de framstår helhetlig og overbevisende på mange områder. Fokuset på sunn mat for ungdom, samarbeidet med Fellesverket og stort engasjement internt for både produktet og elevbedriften ble trukket fram av flere. Ta gjerne en titt på Instagramkontoen de bruker til markedsføring og profilering: https://www.instagram.com/fros...

Men det var flere svært gode elevbedrifter som deltok og juryen for Beste Elevbedrift sendte følgende hilsen ut i salen:

"Selv om vi kun skal kåre 1, 2. og 3. plass synes jeg vi skal gi alle i salen en stor applaus. For det dere har levert er helt utrolig. Framtiden ser lys ut når vi vet at det er dere som skal inn i arbeidslivet om noen år!"
Inger Rosseland, SpareBank 1 SR-Bank

13 skoler deltok- 200 elever sto på stand!

13 ulike ungdomsskoler fra Haugesund, Karmøy, Tysvær, Vindafjord og Sveio var representert på mesterskapet da de 48 elevbedriftene møttes til utstilling og mesterskap ved Quality Hotel Maritim. Det var mye liv i salen og både elever, lærere, jury og publikum fikk se mye kreativitet og stor variasjon i forretningsideer. Her var alt fra fiskekraft, handlenett og pop-up for vintage-klær representert.

Ungt Entreprenørskap er imponert over ungdommene og legger merke til at de har tilegnet seg mye entreprenørskapskompetanse i arbeidet med elevbedriftene sine.

"Det er imponerende å se hvor fine produkter flere av dem har laget og hvor gode de er til å markedsføre produktene sine på stand. De har stort fokus på bærekraft og gjenbruk og flere har laget morsomme konkurranser og blikkfang for å trekke publikum til stand. Det å skape en arena for disse ungdommene, hvor de kan vise noen utenfor skolen hva de har skapt, gjør mye for motivasjon, mestring og læring. Det ser vi veldig tydelig i dag. "
Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland
IMG 2437
IMG 2373
IMG 1537