Årets entreprenørskapslærere i Rogaland er kåret!

Margaret Smørholm og Tove Karin Mannes Ege er årets vinnere av prisen "Årets entreprenørskapslærere i Rogaland." Gjennom 20 og 13 års erfaring som lærere på Dalane VGS, har de utmerket seg med sin fantastiske innsats i arbeidet for elevene sine.

IMG 4334

Margaret og Tove Karin har klart å løfte engasjementet rundt entreprenørskap og ungdomsbedrift både på studiespesialiserende og på yrkesfag, noe som har gitt stor økning i antallet elever som driver ungdomsbedrift i en region i utvikling. (Fra 90 elever i 2018/19 til 170 elever /2020/21!)

De tar selv initiativ til å gjennomføre Innovasjonscamp ved skolestart hvert år for å gi elevene en kickstart på kreativ tenking og ideutvikling. De lever og ånder virkelig for entreprenørskap som undervisningsmetode og lar det gjennomsyre måte de jobber som lærere på!

Fornøyde elever

Tospannet utfyller hverandre godt og skaper stadig entusiasme og sprer godt humør. Hvert år får vi høre av elevene at de er så begeistret og takknemlige for lærerne sine. Vi vil derfor gi en stor takk for innsatsen, og ønsker dem masse lykke til videre med det viktige arbeidet.

"Margaret og Tove Karin inspirerer ikke bare egne elever og kolleger, de motiverer og engasjerer også lærere ved andre skoler til å bruke entreprenørskap som metode. De fortjener en stor takk for innsatsen!"
Maria Aasbø, daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland

Samarbeid med lokalt næringliv

Årets Entreprenørskapslærere er også dyktige på å vise næringslivet hvordan de kan være med og bidra inn i arbeidet med ungdomsbedriftene slik at det skaper verdi for både elevene og bedriftene. Et konkret eksempel er at Ungdomsbedriftene har egne stander ved julebyen i Egersund hver desember. Da Covid19 satte en stopper for julebyen i 2020, tok Margaret og Tove Karin initiativ til å etablere «Okka ungdomsbedrifter" i et nedlagt butikklokale i Egersund sentrum. Med hjelp og støtte fra sentrumsforeningen, Dalane Energi og øvrig næringsliv fikk de satt lokalene i stand og ungdomsbedriftene fikk en butikk hvor de kunne nå ut med produktene sine. Ordfører og lokalavis var til stede da butikken ble åpnet og kundene besøkte butikken i en jevn strøm hele høsten.


Se hvordan det gikk da vi og ordføreren i Eigersund kommune overrasket dem foran kollegene ved Dalane VGS: