Tønnå UB - Lundeneset vidaregåande skule

Tønnå UB fikser eit avfallsproblem og forlenger livsløpet til oljefata ved å laga dei til møblar. Ungdommane går på Lundeneset VGS, Salg, Service og Reiseliv og skal representere Rogaland i NM i Ungdomsbedrift 2022 i konkurransene:

  • Beste markedsføring
  • Beste forretningsmodell/-plan
  • Beste regnskap
  • Beste samarbeid med næringslivet – i samarbeid med NHO
  • Beste HR-bedrift – i samarbeid med ManpowerGroup
  • Beste ungdomsbedrift

Me i Tønnå UB gjer oljefat til møbler. Dette er sirkulær økonomi, og det er viktig for oss og for kunden. Kunden er privatpersoner og bedrifter. Me har få eller ingen konkurrentar som driv med det samme. Heile året rundt leveres oljefat inn som avfall og smeltes om. Det tar både mykje energi, og resurser onda prossesen. Det har seg sånn at bedriftar brukar mykje penger og ressurser på å fjerne avfallet av oljefata. Me i Tønnå veit at avfallet ikkje må heilt til gjenvinningsstasjonen for å bli noko nytt. Me har tenkt at me skal bidra med deler av overskotet til dei som har mindre enn oss. I dette tilfellet, Aust-Afrika. Dette tenkjer me er i tråd med FNs berekraftsmål 1, 2, 3, 4, 5 og 6. Berekraftsmål nr 12 handlar om «ansvarleg forbruk og produksjon». Me meiner at delmåla 12.4 og 12.5 passer veldig godt for oss.

I Fylkesmesterkspet fikk me 1. plassen på Beste regnskap og 1. plass på Beste UB. I NM skal me delta i Beste forretningsplan, Beste UB, Beste Rekneskap, Beste HR-Bedrift, Beste markedsføring, Beste Videopitch og Beste Samarbeid med næringslivet.

Eit høydepunkt for oss var å bli den beste ungdomsbedriften i Rogaland. Me fekk mykje oppmerkamheit i media etter dette og det har vore kjekt å få anerkjenning etter alle ettermiddagane og dagane me har jobba. Nyleg leverte me tønnestolar til Westcon, og dette var veldig kjekt. Me blei godt tatt imot, me fekk sjå litt korleis dei jobbar det og kvar tønnene våre faktisk kjem frå.

"Å ha våre mæ i ungdomsbedrift he våre vanvittig jillt å lærerikt. Jaffal når me ser at alt arbeidet gjer resultat får bedriften. Me æ spente fram mod nm å me håbe me kan ta mæ enn pris elle 2 haim"
Sander Kjølvik, Dagleg leiar

Deltagere:

Sander Kjølvik, Hå kommune

Hanne Elise Hetland Vik, Strand Kommune

Nora Eikehaugen, Vindafjord Kommune

Lilly Eidesvik, Bømlo Kommune

Christian Åreskjold, Vindafjord Kommune

Håkon Svendsen, Fedje Kommune

Alle går på Lundeneset VGS i Vindafjord kommune.

Kontaktpersonar:

Daglig leder: Sander Kjølvik, skjolvik03@gmail.com, 938 75 865

Ansvarlig lærer: Leif Kåre Kolnes, Lkolnes@lvs.no, 932 81 455

Kontaktperson Ungt Entreprenørskap: Hege Solhaug, hege.solhaug@ue.no, 994 40 109

Image0
Image1
Image2
Image3
Image4
Image5
Image6
Image7
Image8
Image9
Image10
Image11