Echoshoppen EB er Østfolds beste elevbedrift

Unge skatere til topps - Echoshoppen EB er Østfolds beste elevbedrift

1 Beste EB Echoshoppen EB Marker skole

Anders Lundeby, Syver Skaug, Sigurd Sandli-Ødegaard, Stein-Kristian Rødseth, Teodor Angelskår Steffensen i Echoshoppen EB. Foto: Ungt Entreprenørskap Østfold.

Ung skaperglede og kreativitet stod i fokus da 100 elevbedrifter fra hele Østfold deltok under Fylkesmesterskapet i regi av Ungt Entreprenørskap. Det ble kåret vinnere i 12 ulike kategorier, og Echoshoppen EB fra Marker skole stakk av med tittelen Beste Elevbedrift.


Passion for skating og hjerte for lokalmiljø

-Vi har lært så utrolig mye av å drive elevbedriften vår, sier Anders Lundeby, Syver Skaug, Sigurd Sandli-Ødegaard, Stein-Kristian Rødseth, Teodor Angelskår Steffensen i Echoshopen EB fra Marker skole.

-Først og fremst har vi lært å inkludere og samarbeid. Og hvordan man må holde styr på økonomien i bedriften. Rett og slett sånne ting vi vet at vi kommer til å trenge videre i livet.

Gutta selger deler og tilbyr service til skateboard og sparkesykler. - I tillegg ønsker vi å skape et godt skatemiljø der flere kan delta og være venner. Derfor er også shoppen vår et møtested hvor folk kan henge og være venner, avslutter de dyktige unge bedriftsskaperne.


Mer relevant enn noen gang

Dette skoleåret har 2 500 ungdomsskoleelever over hele Østfold drevet Elevbedrift i skoletiden. Elevene har samarbeidet med lokalt arbeids- og næringsliv, for å lære gjennom å tilby bærekraftige produkter.

-Dette er mer relevant enn noen gang. Fremtiden trenger innovative og bærekraftige løsninger. Det er inspirerende å se hvordan ungdommene holder fokus på bærekraft. Under Fylkesmesterskapet ser jeg en tydelig at holdningene deres har endra seg, fra bruk og kast til å gjøre gjenbruk trendy gjennom flotte forretningsideer, sier Helene Winther Gjerløw fra Østfold Energi. Sammen med 70 andre representanter fra arbeids- og næringsliv deltok Gjerløw i juryarbeidet og møtte elevene under Fylkesmesterskapet.


Viktig å koble ungdom og arbeidsliv

I dagens samfunn er det få ungdomsskoleelever som har en jobb i tillegg til skole. Veien frem til arbeid kan oppleves lang, og uten erfaring kan det være vanskelig å vite hva man passer til i arbeidslivet. -Gjennom elevbedriftsarbeidet får elevene kontakt med arbeids- og næringsliv, sier Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold. -Det har vært mange verdifulle møter mellom elevene og jurymedlemmene fra arbeidslivet her i dag. Det gir erfaring og læring som elevene tar med seg videre, avslutter Engström.

Se alle resultater her