Norsk Reparasjonsindeks Studentbedrift til topps!

Norsk reparasjonsindeks SB Patrick Gabrielsen

Fylkesmesterskapet for Studentbedrifter i Østfold og Akershus fant sted i gründermiljøet «Blender Collective» i Fredrikstad. Mesterskapet er en spennende arena der studenter fra Høgskolen i Østfold og NMBU konkurrerte med sine nystartede studentbedrifter. På dette arrangementet fikk de muligheten til å møtes, bli inspirert, knytte viktige kontakter med fremtidige samarbeidspartnere og næringsliv, samt vinne prestisjetunge priser

NORSK REPARASJONSINDEKS STUDENTBEDRIFT fra Høgskolen i Østfold gikk av med seieren og ble Beste Studentbedrift på mesterskapet. Norsk Reparasjonsindeks Studentbedrift (NRI) har gjort en dedikert innsats for å øke bevisstheten om bærekraftige valg innen elektroniske produkter. Deres fokus har vært på utviklingen av en reparasjonsindeks for elektroniske produkter, et verktøy som har som mål å fremme reparasjon fremfor erstatning. Dette bidrar til å redusere miljøpåvirkningen av mobilbruk og kan senere utvides til andre elektroniske artikler. Studentbedriften ønsker å inspirere til en mer ansvarlig bruk av elektronikk og bidra til en sirkulær fremtid.

Beste SB Norsk reparasjonsindeks SB

Andreplassen i kategorien Beste Studentbedrift, gikk til Vinkelen Studentbedrift fra NMBU. Vinkelen SB har en ambisiøs målsetning om å effektivisere byggebransjen ved å tilby et verktøy som gjør det enklere å sette inn vinduer og dører i vegger. Dette verktøyet er utformet for å sikre feilfrie resultater samtidig som det sparer tid og ressurser, og fremhever rehabilitering.

2 pl Beste SB Vinkelen SB

Bærekraftsprisen gikk til Gutta Grut SB fra Høgskolen i Østfold. Deres fokus på bærekraftige løsninger og evne til å tenke utenfor boksen når det gjelder å bruke kaffegrut på innovative måter, gjorde at de utmerket seg. Gutta Grut har blant annet tatt kaffegrut til badet! Deres såpe er beriket med kaffegrut, noe som gir en mild eksfolieringseffekt. Denne såpen er ikke bare god for huden, men også for miljøet.

Helt siden oppstart har Gutta Grut innsett at samarbeid med andre aktører er en nøkkel til suksess. Særlig spennende er samarbeidet med Viuno, en lokal bedrift for varig tilrettelagt arbeid. Sammen har de skapt en produksjonsprosess som ikke bare er økonomisk levedyktig, men også miljøvennlig og sosialt inkluderende. Ved å jobbe sammen kan vi oppnå langt mer enn det vi får til alene, uttaler Gutta Grut.

Vinner Baerekraftsprisen Gutta Grut SB

Beste Live Pitch gikk til Pokus Studentbedrift som hjelper små og mellomstore bedrifter med sosiale medier. De vant prisen med sin gode pitch med artig presentasjon av de ansatte og gode historiefortelling.

Vinner pitch Pokus SB

I tillegg til konkurransen fikk alle studentbedriftene muligheten til å delta i jurymøter og møte relevante aktører fra næringslivet. Representanter fra InnovasjonNorge, Patentstyret, Etableringstjenesten, Moss næringsutvikling, Smart Innovation og Fredrikstad næringsforening deltok i “speeddates” med studentbedriftene. Her fikk de verdifulle råd, tips og utvidet sitt nettverk!

Det er inspirerende å se den kreative energien og entreprenørskapsånden som blomstrer blant studentene i Østfold og Akershus!

1 I0 A7808
1 I0 A7803
1 I0 A7799
1 I0 A7796
1 I0 A7791
1 I0 A7788
1 I0 A7780
1 I0 A7768
1 I0 A7761
1 I0 A7750
1 I0 A7738
1 I0 A7718
1 I0 A7701
1 I0 A7575
1 I0 A7551
1 I0 A7543
1 I0 A7528
1 I0 A7502
1 I0 A7465
1 I0 A7456