UB-året i Oslo er offisielt sparket i gang!

2. september ble digitalt kick off for ungdomsbedrifter i Oslo avholdt! Gjennom en times lang livesending fra studio på Sentralen har elever fra 21 ulike videregående skoler som skal drive Ungdomsbedrift i år fått en smakebit på hva som venter dem dette skoleåret. Kick off er vårt største arrangement for ungdomsbedrifter i høstsemesteret, hvor formålet er å inspirere elevene og motivere dem for skoleåret med Ungdomsbedrift. Gjennom kick off får de se at de virkelig er en del av noe større, både i Oslo og resten av landet.

Skjermbilde 2021 09 02 kl 15 05 50

Artisten Linnia fra plateselskapet Pana Sound fra åpnet ballet med sin låt "Feel me" og satte stemningen for resten av sendingen. Gjennom den første delen av programmet fikk elevene innsikt i hvem Ungt Entreprenørskap er og hvorfor vi eksisterer, samt en introduksjon til hva Ungdomsbedrift er og hvilke muligheter som ligger foran dem.

Skjermbilde 2021 09 02 kl 15 08 36

At året med UB kan føles som en berg-og-dalbane ble poengtert fra første stund med et innslag fra Lock it UB, en bedrift fra Rogaland forrige skoleår. En tur i Kongeparken med dem viste at UB-arbeidet går opp og ned, men at det mest av alt er mye moro.

To essensielle suksessfaktorer med å drive Ungdomsbedrift er idéen elevene skal jobbe med og hvordan teamet deres fungerer. Sendingen fokuserte derfor mye på hvordan man skal fokusere stort på problemet, og lete etter flere løsninger på samme problem. Videre ble det lagt mye vekt på teamet i bedriften og hvordan man kan spille hverandre gode.

Skjermbilde 2021 09 02 kl 15 10 39

Klara og Elias fra Foss videregående skole tok turen innom studio for å snakke om sin UB-erfaring fra forrige skoleår. De kom med gode tips og råd om hvordan de fant et behov i markedet, hvordan de kunne jobbe med bærekraft på en god måte og hvordan samarbeidet i teamet har fungert.


Tusen takk til alle som har bidratt inn i sendingen! Vi gleder oss til å følge årets ungdomsbedriftselever på reisen de skal i gang med.

Fikk du ikke med deg sendingen? Se den her.