Resultater Digitalt Fylkesmesterskap Elevbedrift Oslo 2020

Illustrasjon

Denne våren måtte vi søke digitale løsninger for å avholde fylkesmesterskapet vårt for elevbedrifter. I år deltok 36 bedrifter, og de deltok i konkurransene "Beste logo", "Beste nettsted" og "Beste reklamefilm".
Tusen takk til alle elevbedrifter som sendte inn bidrag og har deltatt - gøy å se at dere jobber med bedriften deres. Tusen takk også til Kavlifondet for støtte til vår satsing på bærekraft og sosialt entreprenørskap knyttet til Elevbedrift.

Her er resultatene:

Plukk logo Marienlyst forminsket

1. Plukk EB, Marienlyst skole

"Bedriften har en enkel logo som er lett å forstå med fine og spreke farger. Den er godt gjennomført og fungerer bra i praksis. Den er kreativ, og den stikker seg ut fra resten. Du forstår hva bedriften handler om ut i fra logoen."
Juryens begrunnelse
Likeminded Morellbakken

2. LikeMinded EB, Morellballen skole

"Vi ble imponert av nivået på logoens kreativitet. Den er godt gjennomført og fungerer veldig bra i praksis. Logoen må tolkes, men den viser godt hva bedriften jobber med."
Juryens begrunnelse
Slurp EB Brannfjell skole forminsket

3. Slurp EB, Brannfjell skole

"Bedriftens logo fanger blikket ditt med sine fine farger. Det er en enkel logo som lett kan knyttes opp mot bedriften og fungerer greit i praksis."
Juryens begrunnelse

Andre finalister:
Save the dolphins EB, Oslo Montessoriskole
Orbis Nostri EB, Brannfjell skole
Gi labb EB, Montessoriskolen Lyse
Mattegutta EB, Granstangen skole
Healthy heart EB, Ris skole
Bienes land EB, Lindeberg skole
Safe Light EB, Midtstuen skole
SmartCan, Lindeberg skole

Reklamefilm

1. Plukk EB, Marienlyst

"Bedriften hadde en reklamefilm som fremstilte hvordan appen fungerer med premiering og poeng på en veldig god måte. Oversiktlig og fin, og budskapet kom godt frem på en god måte. Videoen hadde bra oppbygning, og bedriften skaper et engasjement rundt budskapet med reklamefilmen."
Juryens begrunnelse

2. Les for verden EB, F21

"Forretningsideen kommer klart og tydelig frem. De viser et stort engasjement rundt produktet sitt, og dette smitter over på publikum. De har valgt å spille på følelser, og de tilbyr en mulighet for oss å hjelpe gjennom produktet."
Juryens begrunnelse

3. Big Bus Tech EB, Hauketo skole

"Det er et klart budskap. Videoen har en bra oppbygning ved at de først viser problemstilling, og detter løsning. Videoen skaper engasjement rundt produktet. De viser funksjonene til produktet på en god måte, og det er høyt nivå på den teknologiske delen. Dessverre var filmen litt for lang I forhold til kriteriene for konkurransen, noe som trekker ned."
Juryens begrunnelse

På grunn av GDPR publiserer vi ikke reklamefilmene offentlig.

Andre finalister:
Spilloteket EB, Oslo Montessoriskole
SMK EB, F21
Redaksjon Ung, Morellbakken skole
Gi labb, Montessoriskolen Lyse

Beste nettsted

1. Les for verden EB, F21

Les for verden nettside
"Denne bedriften hadde en nettside vi mener hevet seg over resten. Den var iøyenfallende, og funksjonelt funger den bra. De formidler budskapet sitt bra, og det er ingen tvil rundt det de vil formidle. De får frem hva de driver med på en god måte. Nettbutikken er enkel, fin, lett tilgengelig og vil nok gjøre det bra i fremtiden. Bildene de bruker på nettsiden har god kvalitet, og de gir et fint preg. Hele nettsiden gir oss et inntrykk av profesjonalitet."
Juryens begrunnelse

2. Økokassa EB, Marienlyst skole

Okokassa nettside
"De hadde et kreativ og fint design gjennom hele nettsiden. Fristende bilder, med mye friske farger, men allikevel enkelt og oversiktlig design. Lett tilgjengelig for bestilling. Fint at de har med tilbakemeldinger fra tidligere kunder."
Juryens begrunnelse

3. Slurp EB, Brannfjell skole

Slurp EB
"Kreativ nettside. Bra med plassering av tilholdssted. Oversiktlig og fin nettside med mye fine og fristende bilder. Fremstiller produktet på en fin måte. Vi liket svært godt framstillingen av arbeiderne på en god måte og hvilke oppgaver de har."
Juryens begrunnelse

Andre finalister:
SMK, F21
PetWalk EB, Brannfjell
Gi labb, Montessoriskolen Lyse
Elcorp EB, F21