Oslos beste ungdomsbedrift 2019 og årets NM-lag!

Oslos beste Ungdomsbedrift 2019 og aarets NM lag

Finalen i konkurransen Oslos beste ungdomsbedrift ble arrangert fredag 22. mars 2019 i Marmorsalen på Sentralen. Det ble en inspirerende dag hvor 12 finalister ga alt, og det til slutt ble kåret fem ungdomsbedrifter som representere Oslo i NM 25. - 26. april 2019. Det var ordføreren selv, Marianne Borgen, som delte ut prisen, og Jalla Miljø UB fra Hersleb videregående skole som ble Oslos beste ungdomsbedrift 2019.

Allerede kl. 10.00 ankom 12 spente finalister Sentralen. De var plukket ut blant 100 deltakende bedrifter tirsdag 5. mars og var klare for finale i Oslos beste Ungdomsbedrift. Alle bedriftene satte opp egne stands, forberedte pitcher og sørget for topp stemning i Marmorsalen. Vi så et svært høyt nivå på alle vurderingssituasjonene som gjorde juryens jobb utfordrene. Det var deres jobb å plukke ut Oslos beste ungdomsbedrift, og i år ble det Jalla Miljø UB fra Hersleb vgs. Jalla Miljø UB skal representere Oslo i NM og kjempe om å bli Norges beste Ungdomsbedrift 2019.

Årets jury var satt sammen av personer med ulik erfaring og kompetanse både fra startupmiljøet i Oslo og offentlige og private virksomheter:

Atle Myklebust, Divisjonsdirektør i Oslo Kemnerkontor
Daniel Aasen Andersen, Territory Manager i Google Cloud Norway
Espen Ramsbacher, Director, Strategic Business Developement i IBM
Kainaat Qaiser, Financial controller i Statkraft
Kathinka Blauenfeldt, Business Manager iFortum
Vegard Hafsteen, CEO/founder i Advotech
Øistein Sonstad, CEO i Insj

Jalla Miljo UB

Jalla Miljø UB, Hersleb vgs, Oslos beste ungdomsbedrift 2019: "Du lager avfall. Vi henter "alt mellom himmel og jord". Vi kildesorterer."

"Bedriften viser til gode tall, en gjennomtenkt forretningsmodell og svarer eksepsjonelt godt for seg. I tråd med Oslo som miljøhovedstad og fokus på delingsøkonomi, treffer bedriften på alle punkter."
Juryens begrunnelse for Oslos beste ungdomsbedrift 2019:

I tillegg til Jalla Miljø UB ble disse ungdomsbedriftene ble tatt ut til årets NM-lag:

Co2ntrol

Co2ntol UB, Kongshavn vgs: "Designer og selger armbånd av resirkulert metall fra Nepal. Hvert kjøp bidrar til destruksjon av CO2 kvoter."

Hexaglow UB

Hexaglow UB, Kuben vgs: "Hexaglow er et veggmontert, sekskantet, RGB, LED-lyspanel som skal være fullt programmerbart."

Eco Cup UB

EcoCuo UB, Kongshavn vgs: "Lager 100% kompostérbare engangskopper, og samtidig viderefører en ny arena for reklame."

Easy reuse ub

Easy Reuse UB, Kongshavn vgs "En dispenser som har en enkel og bærekraftig løsning på bruk og kast av engangs plastikkhansker."