Oslomesterskap for studentbedrifter 2019

De skal sørge for at folk er og forblir tørrskodde slik at alle kan bevege seg fritt rundt i byen, selv på de verste regnværsdagene. Konseptet er en delingstjeneste for paraplyer utviklet av Studentbedriften Rentabrella fra Høyskolen Kristiania. Rentabrella SB stakk av med seieren for hele tre av fire priser, Beste Pitch, Publikumsprisen og den høythengende prisen -Beste Studentbedrift i Oslo 2019.

Vinnerne på scenen under Oslomesterskap for studentbedrifter 2019

Forrige uke ble årets Oslomesterskap for Studentbedrifter arrangert på Vega Scene. Mesterskapet er en konkurranse og nettverksarena som samler alle studentbedriftene i Oslo. I år deltok hele 19 studentbedrifter fra fire ulike utdanningsinstitusjoner. Henholdsvis fra Handelshøyskolen BI, Høyskolen Kristiania, OsloMet og Universitetet i Oslo.

De 19 studentbedriftene konkurrerte i fire ulike kategorier- Beste Pitch, Nettverksprisen, Publikumsprisen og Beste Studentbedrift i Oslo 2019.

Hver studentbedrift presenterte en to minutters pitch på Vega Scene for publikum og jury. I tillegg leverte flere av studentbedriftene en forretningsplan eller prosjektbeskrivelse som ble grundig vurdert av juryen.

OMSB19 0951 reference

Transpot SB fra Høyskolen Kristiania gikk til topps i kategorien «Nettverksprisen». Transpot utvikler et konsept som skal gjøre det lettere for synshemmede å benytte seg av offentlig transport. Juryen var imponert over Transpots arbeid med å utvide og ta i bruk nettverket sitt. De hadde lyktes i å komme i kontakt med relevante aktører som både Blindeforbundet, Ruter og Pixel Studio. Av dem fikk Transpot innsikt i behovet og markedet de manøvrerer seg i.


"En studentbedrift som har jobbet godt med nettverket sitt, men som ikke nådde helt opp var minirommet SB (OsloMet). Vinneren har gitt en god beskrivelse av prosessen i sin forretningside’, de har jobbet planmessig og valgt relevante organisasjoner som samarbeidspartnere. De begrunner godt de valgene de har tatt og kan allerede vise til resultater av dette samarbeidet. De har utvist stor vilje til å bygge nettverk i utviklingen av sin bedrift og sitt produkt. Vinneren er Transpot SB."
Juryens begrunnelse i nettverksprisen
OMSB19 0913 scene

Rentabrella SB gjorde virkelig en god profil under årets mesterskap. Både publikum og juryen var enig i det. Juryen la særlig vekt på at Rentabrella SB hadde jobbet godt i sitt arbeid med forretningsplanen, samt hadde en god og gjennomførbar forretningsmodell.

"Mesterskapet var en veldig fin plattform for å bygge nettverk. Vi kom i kontakt med studenter fra både BI og OsloMet. Det var nyttig å vite hvordan de andre bedriftene hadde jobbet og løst gjennomføringen av studentbedrift. I tillegg var det spennende og stå på scenen og presentere. Det er det viktig å øve på å bli vant til å presentere foran folk, det er det nok mange som kvier seg for. Mesterskapet ga oss troen på konseptet vårt og vi har fått en ny giv til å videreutvikle konseptet, Rentabrella. Vi Håper å nå langt i NM for Studentbedrifter, i tillegg blir det nok en flott profileringsarena for å komme i kontakt med de rette folka.»"
Thomas Opdal fra Rentabrella SB

Årets Jury

Vi i Ungt Entreprenørskap ønsker å fungere som en brobygger mellom akademia og næringslivet. For å kunne nå dette målet er vi helt avhengig av engasjerte næringslivsaktører. Også i år hadde vi en god og kompetent jury. Tusen takk til:

Alma Marielle Larsen
Nordea
Christine Magelssen Bergby
Isobar
Martine Løkka
Experis
Vegard Høivik
Grant Thornton
Eidar Grande Vollan
Netlife Design
Bernt Nordby Skøien
Clemens Eiendom
Julia Sofie Rosseland Hansen
Handel og kontor
Katarina Braut
Grant Thornton