Hva kan vi lære av koronasituasjonen?

Ingen av oss er upåvirket av koronasituasjonen - sykdomsfaren og smittevernstiltakene har påvirket hvordan vi lever livene våre. Selv om korona skaper usikkerhet, gir den faktisk også gode muligheter til å tenke nytt og kreativt. Det er nettopp det elever på Lambertseter, Persbråten og Nydalen videregående skole har jobbet med i slutten av oktober - de har deltatt på Innovasjonscamp med Osloregionen som oppdragsgiver. Oppdraget var å utvikle en løsning som bringer verden i en mer bærekraftig retning etter utbruddet av koronapandemien.

På grunn av restriksjonene har campene blitt gjennomført enten helt eller delvis digitalt. Alle åpningene har blitt streamet til elevene enten i klasserom eller hjemme.

IMG 0618

På Lambertseter VGS deltok til sammen 224 VG1-elever fredag 23.10 på Innovasjonscamp fra sine klasserom. Åpningen ble streamet fra skolens aula hvor rektor Siv Jacobsen og UEs Henriette Ranum åpnet ballet. Gjennom dagen jobbet elevene i klasserommet, og alle gruppene pitchet sin løsning for klassen. Hver klasse valgte ut de to beste gruppene som fikk delta i finalen fra aulaen. De resterende elevene fikk se finalen fra aulaen på livestream i klasserommet. Juryen i denne finalen bestod av Merete Agerbak-Jensen og Michel Wolfstirn fra Osloregionen.

2020 11 04 15 45 30

På Persbråten VGS deltok hele 525 elever fra alle trinn tirsdag 27.10. Denne campen var heldigital, så åpningen ble streamet fra Ungt Entreprenørskaps lokaler, og elevene jobbet digitalt i grupper hjemmefra. Her ble løsningsforslagene filmet og sendt til en jury for vurdering. Juryen bestod av Martine Mæland fra Oslo Business region og Mari Strømsvåg fra Oslo kommune.

Onsdag 28.10 ble den siste Innovasjonscampen avholdt på Nydalen VGS. Her deltok 90 VG1-elever fra sine klasserom, mens åpningen og finalen ble livestreamet. Gruppene pitchet sine løsningsforslag for klassen, og de to beste gruppene fra hver klasse sendte en film av pitchen til juryen. Juryen (bestående av Juliane Gordner og Fredrik Salberg fra Oslo Business Region i tillegg til rektor på Nydalen VGS Linn-Siri Jensen) vurderte bidragene digitalt.

Ideene fra vinnergruppene holder vi hemmelig litt til - vinnerne fra de tre skolene skal nemlig representere sin skole og Oslo i den store Innovasjonscamp-finalen 11. november. Der skal vinnerne fra totalt 19 skoler fra Viken, Innlandet og Oslo konkurrere om å bli vinneren av Osloregionens Innovasjonscamp. På grunn av koronapandemien blir også dette arrangementet avviklet digitalt. Invitasjon til finalen vil bli publisert på Osloregionens Facebookside.

Vi vil gjerne takke Lambertseter, Persbråten, Nydalen videregående skole og Osloregionen for innsatsen og samarbeidet, og ønsker de tre vinnergruppene masse lykke til i den store finalen 11. november!