Gullfinale i Osloregionens Innovasjonscamp 2020

FB event Innovasjonscamp invitasjon 640x360

Gjennom høsten har over 1900 elever på videregående skoler i Viken, Innlandet og Oslo deltatt på Innovasjonscamp med Osloregionen som oppdragsgiver. Det var ikke et lite oppdrag elevene fikk bryne seg på; de skulle nemlig utvikle et produkt eller en tjeneste som tar samfunnet i en mer bærekraftig retning etter utbruddet av koronapandemien.

I Oslo deltok Lambertseter, Persbråten og Nydalen videregående skole på Osloregionens Innovasjonscamp, og vinnerne fra hver skole har i dag representert Oslo i den store Gullfinalen.

Skjermbilde 2020 11 11 kl 11 07 20

Gruppa fra Lambertseter vgs løser utfordringen mange opplever når de skal testes for korona; de har ikke mulighet til å komme seg til teststasjonene på en forsvarlig måte. Derfor har gruppa utviklet en elektrisk testbuss hvor de som ønsker å bli testet for korona kan booke tid til testing gjennom en app, for så å få bussen hjem til sitt nabolag. Dermed elimineres risikoen for å smitte andre på vei til teststasjonene. Gruppa fra Lambertseter ble en av seks finalister i gullfinalen - gratulerer!

Skjermbilde 2020 11 11 kl 10 35 58

Har du noen gang glemt å ta med munnbind når du skal kjøre kollektivtransport? Gruppa fra Persbråten vgs har gjort markedsundersøkelser som viser at det ofte skjer. De har derfor utviklet en munnbindmaskin som skal stå på stoppesteder hvor du kan låne et stoffmunnbind. På stasjonen du går av på kan du levere munnbindet inn i maskinen igjen. Maskinen vasker munnbindet etter offentlige krav, og kan deretter lånes ut igjen.

Skjermbilde 2020 11 11 kl 10 24 45

Fra Nydalen vgs deltok gruppa «Nydavasjon», en gjeng elever som har sett seg lei av forsøpling av engangsmunnbind ute i samfunnet. Det er både smittefarlig og farlig for miljøet. Gruppen har derfor utviklet produktet «Maskemonsteret», en spesiallaget søppelkasse for engangsmunnbind, hvor maskene kan resirkuleres til bruk av nye plastprodukter. Produktet løser også en sosial utfordring i samfunnet; ensom ungdom som trenger arbeid vil nemlig ansettes for å tømme kassene. Nydavasjon ble ikke bare en av seks finalister - de fikk en gjev 3.plass! Vi gratulerer Nydalen vgs og Nydavasjon!

Den store Gullfinalen ble på grunn av koronarestriksjonene gjennomført heldigitalt, hvor finalen ble livestreamet på Facebook. Onsdag formiddag ble deltagerne intervjuet av to deljuryer. Juryene har på bakgrunn av innsendte løsningsforslag, pitch og intervju kåret seks finalister som fikk sin pitch vist under finalesendingen. Av disse seks kunne følgende feire å ha blitt topp 3 under årets Innovasjonscamp i regi av Osloregionen:

1. Fredrik II videregående skole - Pant It

2. Kongsberg videregående skole - Elektronisk helse (EH)

3. Nydalen videregående skole - Nydavasjon


Vi sender en virtuell high-five til alle deltagerne på Osloregionens Innovasjonscamp for super innsats, en ekstra applaus til våre tre finalister, og ikke minst en stor gratulasjon til topp 3! Du kan se opptak av Gullfinalen på Osloregionens Facebookside.