- En helt unik måte å lære på!

Hva tenker en leder gjennom en arbeidsdag? Hvordan tar man kjappe avgjørelser og kommuniserer det ut til teamet? Hva slags drive og tempo har en erfaren leder gjennom en arbeidsdag? Svaret på disse spørsmålene finner man ikke i en bok. Da er det godt at sultne unge ledertalenter faktisk kan få mulighet til å lære ved å gjøre, gjennom å være Leder for en dag.

Athityan Dag
Sbikah Nina
Hedda Bent
Theo Rolf

De siste ukene har de fire unge ledere, Athithyan Valluvan, Sbikah Choudhry, Hedda Aarhus og Theo Floden, vært med på en dag uten om det vanlige. De var utvalgt til å følge hver sin erfarne leder gjennom en hel arbeidsdag, hvor formålet var å gi de unge lederne et innblikk i lederrollen og forhåpentligvis motivasjon til å ønske å bli leder selv også i fremtiden.

Hedda Leder for en dag

Hedda Aarhus fra Elvebakken vgs fikk skygge Bent Oustad, CEO i Norwegian Property ASA. Gjennom dagen fikk Hedda være med på mye spennende, alt fra foredrag hos DNB til å se på flere eiendommer på Aker Brygge.

- Det har vært skikkelig kult å være med på Leder for en dag! Det var utrolig spennende å få et så nært innblikk i jobbhverdagen til en toppleder, sier Hedda om dagen.

Det er ikke tvil om at dagen også er lærerik for den erfarne lederen. Dette var første gangen flere av de drevene lederne deltok i Leder for en dag. Bent Oustad er en av dem og han sier som følger:

"Et hvert selskap har godt av besøk og innspill fra yngre personer og morgendagens ledere!"
Bent Oustad, CEO i Norwegian Property ASA
Theo Floden LFD 2

Theo Floden fra Foss vgs fikk følge Rolf Thorsen, administrerende direktør i Polaris Eiendom. På programmet sto blant annet flere interne og eksterne møter og workshop om kultur med fokus på gode vaner.

Rolf sier følgende om å ha Theo med på laget gjennom dagen: "Det er vel verdt å investere en dag i en ungdoms fremtid, samtidig som man blir utfordret og får et innblikk i hvordan yngre mennesker tenker og handler."

Sbikah og Nina 2

Sbikah Choudhry fra F21 vgs fulgte konserndirektør i Bulk Industrial Real Estate, Nina Hage, gjennom en hel arbeidsdag. På agendaen sto det møter og foredrag.

Sbikah forteller: "Det har vært en utrolig bra opplevelse, og denne dagen har gitt meg et innblikk i en bedrift og ting jeg kanskje aldri har tenkt noe særlig over fra før. Det ga meg et innblikk i hvor kjapt arbeidslivet er, og hvor gøy det kan være, i tillegg til at jeg fikk brukt mye av det jeg lærer i entreprenørskap faget i praksis, og se relevansen til det vi lærer på skolen."

"Det er inspirerende og lærerikt å ha med seg unge ledertalenter gjennom en hel arbeidsdag"
Nina Hage, konserndirektør i Bulk Industrial Real Estate
Lfd 2023

Athithyan Vulluvan fra Kuben vgs fikk tilbringe dagen sammen med Dag Tønder, forvaltningsdirektør i Storebrand. De forteller begge om en veldig lærerik dag. Athityan var imponert over hvordan Dag og hans kolleger tok imot ham som ung leder og Dag oppfordrer også andre om delta hvis mulig.

Takk til Eiendomsyrker og de erfarne lederne som gir elevene denne unike muligheten til å erfare hva lederrollen innebærer, og takk til Hedda, Theo, Sbikah og Athithyan for at dere var gode representanter for UE i gjennomføringen av Leder for en dag i Oslo!


Har du spørsmål om Leder for en dag? Kontakt oss!

SE 2
Siv Elin Dammen
Daglig leder UE Oslo