- En helt unik måte å lære på!

Hva tenker en toppleder gjennom en arbeidsdag? Hvordan tar man kjappe avgjørelser og kommuniserer det ut til teamet? Hva slags drive og tempo har en toppleder gjennom en arbeidsdag? Svaret på disse spørsmålene finner man ikke i en bok. Da er det godt at sultne studenter faktisk kan få muligheten til å lære ved å gjøre gjennom å være leder for en dag.

Nora Inger Lise 169
Mina Sveinung 169
Sofie Anne Lise 169
Marius Morten 169

20. oktober fikk Oslo-studentene Nora Rogstad, Mina Løkken, Sofie Seeberg og Marius Jorkjen en dag uten om det vanlige. De var utvalgt til å følge hver sin toppleder gjennom en hel arbeidsdag, hvor formålet er å gi studentene innblikk i lederrollen og forhåpentligvis motivasjon til å ønske å ta steget selv.

Skjermbilde 2022 11 02 kl 11 24 18

Nora Rogstad fra Høyskolen Kristiania fikk skygge Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet. Gjennom dagen fikk Nora blant annet bryne seg på møter med kommunikasjonsavdelingen, brief om foregående og kommende Stortingshøringer, samt et møte med Miljømerking Norge - Svanemerket.

- Jeg opplevde Leder for en dag som en helt unik måte å lære på! Det var utrolig spennende å få et så nært innblikk i jobbhverdagen til en toppleder, og jeg kan love at det ga mersmak, sier Nora om dagen.

Det er ikke tvil om at dagen også er lærerik for topplederen. Blyverket har deltatt som toppleder i Leder for en dag i mange år, og oppsummerer programmet som følger:

"Dagen med Leder for en dag er den beste arbeidsdagen i året. En skikkelig lykkepille!"
Inger Lise Blyverket, direktør Forbrukerrådet
Skjermbilde 2022 11 02 kl 11 28 23

Mina Løkken fra Høyskolen Kristiania fulgte direktør i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, Sveinung Skule gjennom en hel arbeidsdag. På agendaen stod blant annet et møte med statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel og Kompetansepolitikk råd.


- Det gir mye energi og nye perspektiver å ha med seg unge ledertalenter, sier Sveinung Skule om å ha Mina med på laget gjennom en hel arbeidsdag.

Minas oppfordring er klar: «Grip muligheten til å delta på Leder for en dag hvis du får den! Jeg gjør det gjerne igjen».

43 C9 BBED 731 E 45 F7 ABF4 5 DBF038913 D5

Sofie Seeberg fra Høyskolen Kristiania fikk følge Anne Lise Waal, administrerende direktør i Attensi. På programmet stod blant annet flere interne og eksterne møter og kick off med en kunde. I tillegg ble Sofie godt kjent med de forskjellige teamene og folkene i selskapet.

Anne Lise sier følgende om å ha Sofie med på laget gjennom dagen: "Det er nyttig å bli minnet på hvordan det er å være ny i arbeidslivet. Sofie var nysgjerrig, plukket opp de riktige tingene i møter og kom med gode innspill, på tross av at det var hennes første dag i Attensi. Dette var veldig gøy!".

"Hvis jeg skal trekke ut noe som skilte seg mest ut for min del må det være hvordan de snakker sammen, hører på hverandre og kommer til enighet sammen som lag. Uavhengig av stilling hadde alle en stemme og delte forskjellige erfaringer og synspunkter. Det var veldig fint å være vitne til."
Sofie Seeberg, deltaker Leder for en dag
IMG 3057

Marius Jorkjend fra Handelshøyskolen BI fulgte administrerende direktør i Ferd AS, Morten Borge. På agendaen stod en god dose møter, forberedelse til styremøter, besøk på eiendommer Ferd har investert i, samt et besøk hos TRY.

- Dagen var ekstremt lærerik ved at jeg fikk komme så tett på arbeidet til en toppleder. Å kunne observere lederstilen til Morten er noe jeg vil ta med videre som erfaring og inn i arbeidslivet. Det var spennende å se hvordan møtene var satt opp, og hvordan de ansatte kommuniserte seg imellom. Dette ble en veldig vellykket dag som jeg kommer til å huske lenge, sier Marius om dagen.

"Utrolig kult å lede Ferd AS sammen med Marius. Jeg satte spesielt pris på hans nysgjerrige og gode spørsmål. Dette gir også læring og inspirasjon tilbake til meg og alle i Ferd-familien"
Morten Borge, administrerende direktør Ferd AS

Bla i bildekarusellen for å se flere bilder fra dagen til studentene!

Image88
IMG 1711
6 D131 C2 B 0647 44 A5 8 E45 200985 DEFD05
DC3 AFA54 66 F8 47 B2 BB64 F03 A5943 D594
E5 CBE986 C282 417 C A224 73 CC12454 C01
IMG 3060
Image 67231745

Takk til topplederne som gir studentene denne unike muligheten til å erfare hva lederrollen innebærer, og takk til Nora, Mina, Sofie og Marius for å være gode representanter for Oslo i årets nasjonale utgave av Leder for en dag!


Har du spørsmål om Oslo-studentenes deltakelse i Leder for en dag, eller kunne du selv tenke deg å delta? Kontakt oss!

Silje 2
Silje Bretvik Gundersen
Fagansvarlig, høyere utdanning. I permisjon.