CODE RED UB er Oslos beste ungdomsbedrift 2022!

277095917 508437423976987 4953691162101683377 n

Torsdag 24. mars var den store finaledagen i konkurransen Oslos beste ungdomsbedrift. Av 220 aktive ungdomsbedrifter i Oslo har 16 ungdomsbedrifter fra syv videregående skoler kommet seg gjennom det trange nåløyet. De ble plukket ut som finalister og kjempet om tittelen Oslos beste ungdomsbedrift, samt en plass på Oslos NM-lag som skal representere Oslo i NM for ungdomsbedrifter 2.-3. mai.

Skjermbilde 2022 03 25 kl 11 38 20

Ungdomsbedriftene kvalifiserte seg til finalen igjennom sterke resultater fra mesterskapsdagen 9. mars og overbeviste juryen med sin pitch på scenen på Sentralen. Alle bedriftene leverte en solid delårsrapport og presenterte svært proffe stands med bedriftens konsept i fokus under mingleøkten. 14 jurymedlemmer fra ulikt arbeids- og næringsliv dedikerte arbeidsdagen til å vurdere både konsept, potensial og finalistene som team! Etter en god diskusjon landet juryen på en 1. plass og en 2. plass. Les mer om vinneren og resten av Oslos NM-lag under!

"Oslo trenger mange nye entreprenører fremover. Kloke, engasjerte, nysgjerrige elever i Osloskolen er vår viktigste ressurs. Derfor er det så bra at vi har Ungt Entreprenørskap, som sammen med samarbeidspartnere, gjør at elevene får viktige erfaringer og kompetanse for fremtiden."
Marianne Borgen, Oslos ordfører

Tittelen OSLOS BESTE UNGDOMSBEDRIFT gikk til Code Red UB fra Kongshavn vgs og lærer Claus Dahm - gratulerer!

Hvem er Code Red UB?
Vår forretningsidé er å designe, produsere og selge en bærekraftig bind- og tampongdispenser, som vil fungere som en kunnskapsportal til kampanjen vår. Code Red ønsker at sanitærprodukter skal være lett tilgjengelig og gratis for alle kvinner. Bruker skal kunne trekke telefonen sin inntil dispenseren, og bli ledet til vår nettside gjennom en NFC-chip. Hensikten er å informere informasjon om menstruasjon, plager og kvinnesykdommer. Med dette følger det kunnskap, åpenhet og brytelse av det tabubelagte temaet mensen. Målgruppen til Code Red er først og fremst skolelever med mensen, likevel er kampanjen tilgjengelig for alle.

Juryens begrunnelse for førsteplassen:
Denne bedriften fremsto som et samlet lag som både samarbeidet godt innad og svært godt ut mot næringsliv og kunder. Juryen vil vektlegge at de var gode på mange felt og setter fokus på et tema som tidligere i stor grad har vært usynliggjort. Vinneren er tydelig med sitt budskap gjennom slagordet: "No shame. Period." - Gratulerer til Code Red UB!

Code red elever
"Det var et veldig fint arrangament og veldig gøy å se alle ungdomsbedriftene. Vi er overveldet over tilbakemeldingene og støtten og ser veldig frem til å representere Oslo i konkurransen Norges beste ungdomsbedrift i NM."
Maren og Emilia, Code Red UB

Skjermbilde 2022 03 25 kl 12 35 11

2. plassen i konkurransen Oslos beste ungdomsbedrift gikk til SkiCarry UB fra Ullern vgs og lærer Jens Disington - gratulerer!

Forretningsidé:
SkiCarry er en komplett bæreløsning for ski og skiutstyr. Produktet vil kunne bære alt du trenger å ha med deg i skibakken, og samtidig få plass i lommen din.


Møt de resterende bedriftene på Oslos eminente NM-lag!

Lucid Media elever

Lucid Media UB
Skole:
Elvebakken vgs
Lærer:
Kjetill Gunnarson

Forretningsidé: Vi tilbyr sterk digital markedsføring til en konkurransedyktig pris, dvs. at vi leverer film, foto og grafisk design til smb-markedet.

ETI elever

E.T.I. UB
Skole:
Kuben vgs
Mentor:
Mathias Storm Michelsen

Forretningsidé: Environmental Technology Industries utvikler automatiske porsjoneringssystemer som redusere behovet for engangsbruk av emballasje. Vårt produkt rettes mot butikker og produsenter.

Inhouse turbine elever

In-House Turbine UB
Skole:
Ullern vgs
Lærer:
Jens Disington

Forretningsidé: In-House Turbine er en vannturbin, som benytter tre teknologiske komponenter til å muliggjøre og effektivisere selvprodusert, ren energi i bygninger.

Replay elever

Re-Play UB
Skole:
Kongshavn vgs
Lærer:
Claus Dahm

Forretningsidé: Re-Play er et 100% bærekraftig spill laget for at barn og unge skal kunne lære om bærekraft og klima gjennom lek. Med Re-Play kan du spille for en bedre verden.

Se de 16 finlistene som kjempet om NM-plass og tittelen Oslos beste uungdomsbedrift under:


Takk til våre fantastiske samarbeidspartnere som gjøre det mulig for oss å skape verdifulle arenaer for Oslos unge entreprenører!

Hovedsamarbeidspartnere med tekst jan 22