Climate Crusaders overbeviste Accenture!

Maria pa Scenen 7 juni 2
7228 B2 E2 E71 B 40 D1 84 F6 27 CC93 FCBB0 C
FA8 F1984 8 EAC 4013 A97 F 129734 B5 B7 E3
6095 EF78 3 A67 490 C 83 B5 5 C6 FEC0 CA030
E87 BDFF6 8 F83 4 C62 8 C14 111 A47 CFA9 C1

Helt på tampen av skoleåret fikk 195 elever fra fire videregående skoler i Oslo utforske og utvikle sine ferdigheter innen bærekraft og innovasjon. I samarbeid med vår moderorganisasjon, Junior Achievement Worldwide, og selskapet Accenture har elevene fått utfordret seg gjennom en "Sustainability Innovation Challenge".

Dette var et internasjonalt prosjekt som involverte elever og studenter fra Frankrike, Spania, Irland, Sveits, Argentina, Singapore og Chicago. I hvert land ble det arrangert innovasjonscamper hvor elevene arbeidet kreativt for å finne løsninger på reelle samfunnsutfordringer innenfor temaene natur og biologisk mangfold, bærekraftige systemer og samfunn, samt likestilling og livskvalitet.

Vinneren fra hvert land mottar veiledning og økonomisk støtte av Accenture til å jobbe videre med realisering av ideen og implementering av løsningen utover høsten 2023.

Skjermbilde 2023 06 26 kl 08 30 52

Elevene har vært igjennom en todelt prosess: en pre-camp og en innovasjonscamp. Pre-campen består av et undervisningsopplegg utviklet av JA Worldwide og Accenture. Gjennom pre-campen fikk elevene, i grupper, innsikt i temaene natur og biologisk mangfold, bærekraftige systemer og samfunn, samt likestilling og livskvalitet. Basert på innsikten skulle gruppene velge ett tema og lande en "Challenge Statement", en problemstilling de ønsket å jobbe videre med i innovasjonscampen.

Skjermbilde 2023 06 27 kl 09 34 28
Bilde1
Skjermbilde 2023 06 27 kl 11 02 49

Innovasjonscampen ble gjennomført med støtte og veiledning fra Ungt Entreprenørskap Oslo og representanter fra Accenture. Gjennom UEs innovasjonscamp-app, "JA Innovation Camp App", ble elevene veiledet gjennom en prosess for innhenting av innsikt, idéutvikling, valg og validering, samt utvikling av løsningsforslag. Alle gruppene leverte inn et løsningsforslag og en 3-minutters videopitch.

Foss videregående skole, Kongshavn videregående skole, F21 videregående skole og Nydalen videregående skole har gjennomført årets Sustainability Innovation Challenge og nå er Oslo-vinneren plukket ut.

Vinnergruppen er plukket ut av en jury bestående av representanter fra Accenture og UE Oslo, basert på disse kriteriene:

  • Er løsningen nytenkende og kreativ?
  • Er løsningen tydelig presentert ved hjelp av gode og engasjerende verktøy?
  • Er løsningen mulig å gjennomføre?
  • Er løsningen bærekraftig?
  • Alle teammedlemmer deltar. Er det tydelig at alle var engasjerte og hadde det gøy gjennom hele utfordringen?

Vinnergruppen ble.........

Climate Crusaders fra F21 videregående skole!


Idéen: Vi ønsker å skape en tjeneste som gjør det enklere å kjøpe bærekraftig matvarer. Bærekraftig utvikling er utrolig viktig for fremtiden, og gjennom en app ønsker vi å gjøre det lettere for forbrukeren å velge bærekraftig alternativer. For å få til dette ser vi for oss å samarbeide med dagligvarekjeder i Norge.

Gratulerer så mye!


Maria Selfors

«Å vinne Sustainability Innovation Challenge 2023 er en klar indikasjon på at elevene er i stand til å tenke kritisk, innovativt, og med tanke på fremtiden. Vi i Accenture Norge ser fram til å arbeide videre med Climate Crusaders utover høsten. Næringslivet trenger flere slike unge talenter. De som har vist at de kan designe en forretningsmodell som tar hensyn til klima og miljø, sosiale forhold og økonomisk bærekraft tror jeg vil bli noen av de lederne vi trenger for å navigere oss samfunnets arbeid med bærekraft. Deres suksess her i dag, er et klart bevis på deres evne til å levere verdifulle, bærekraftige løsninger for samfunnet og næringslivet.» sier Maria Sellfors som er Corporate Sustainability lead i konsulent- og teknologiselskapet Accenture


Takk til Accenture og JA Worldwide for samarbeidet!

Vi ser fram til å følge elevene i arbeidet med å realisere sin løsning i høst.

Skjermbilde 2023 06 27 kl 15 48 04
SE 2
Siv Elin Dammen
Daglig leder UE Oslo