PaSeaFix SB fra Høyskolen Kristiania


PaSeaFix SB effektiviserer og tilgjengeliggjør informasjon om vannkvalitet i badevann ved hjelp av en høyteknologisk badevannsbøye. Bøyen foretar kontinuerlige målinger og analyser, og deler data om vannkvaliteten. Gjennom et trafikklyssystem på bøyen kan befolkningen enkelt se om vannkvaliteten er god nok for en dukkert.

Studentbedriften representerer Oslo i kategoriene Beste næringslivsarbeid, Bærekraftsprisen, Beste HR-bedrift, Beste forretningsplan og Beste Studentbedrift.


Skjermbilde 2022 05 20 kl 14 09 39

Når sommervarmen gjør det fristende å hoppe i Oslofjorden for et forfriskende bad kan det være greit å ha i bakhodet at vannkvaliteten ikke alltid er god nok til at det er trygt å hoppe uti. Faktisk ble hele ti personer smittet av kjøttetende bakterier ved bading i Oslofjorden sommeren 2021. Dette ønsker PaSeaFix SB å gjøre noe med. Gjennom sitt varslingssystem kan befolkningen enkelt se om lyset på badebøya lyser rødt, gult eller grønt for å se om det er trygt å hoppe uti. Vil du sjekke hjemmefra før du tar turen til vannet vil du kunne gjøre det via et forum som yr.no.

"Vi skal bidra til at ingen blir innlagt med infeksjon av kjøttetende bakterier etter bading i Oslofjorden"
Pa Sea Fix SB

Deltakere: Sofie Seeberg, Emma Nærø Pettersen, Christian Karlgård og Iver Aune

Studiested: Høyskolen Kristiania

Foreleser: David Coates (davidwilliam.coates@kristiania.no)

Kontaktinformasjon

Daglig leder PaSeaFix SB:

Sofie Seeberg, e-post sofie.seeberg@hotmail.com, tlf. 938 66 577

Silje 2
Silje Bretvik Gundersen
Fagansvarlig, høyere utdanning. I permisjon.