Unge entreprenører fra NTNU Ålesund til topps i Europa.

Studentbedriften MMEDS fra NTNU i Ålesund ble torsdag tildelt «UniCredit Future Award 2022» under EM for studentbedrifter i Tallinn i Estland for sitt arbeid med å produsere kollagenpulver av restråstoff fra hvitfisk.

MMEDS Studentbedrift

Totalt deltok 100 studenter fra 21 land i årets EM for studentbedrifter under entreprenørskapsfestivalen «Gen-E» i Tallinn i Estland. Studentbedriften MMEDS består av Sara Feruglio, Eva Audunsdottir og Mari Hegvik, og de studerer biologi og markedsføring ved NTNU i Ålesund. Gjennom Ungt Entreprenørskap sitt program Studentbedrift har de jobbet med avfall fra fiskeindustrien og utviklet det kommersielle produktet MMEDS-kollagen.

– Dette har vært en helt fantastisk opplevelse for oss, og vi har knyttet verdifulle nettverk i Europa. Vi har jobbet mye med bærekraft, og da er det utrolig gøy at juryen ser potensialet i det vi driver med, sier daglig leder Sara Feruglio. Premien omfatter bl.a. mentor-oppfølging fra UniCredit gjennom kommende år. De tre bedriftseierne har tatt bacheloroppgaven gjennom å jobbe med Studentbedrift under ledelse av førstelektor Bjørn Magne Hatlø ved NTNU i Ålesund. Feruglio forteller at det har gått med utrolig mange timer i arbeidet, og at de nå tenker å videreføre studentbedriften i et aksjeselskap. – Dette har vært utrolig lærerikt, og vi gleder oss til å jobbe videre med marint kollagen, sier de stolte vinnerne. Gjennom presentasjoner, intervjuer og dokumentasjon imponerte de den internasjonale juryen, og gikk altså til topps i konkurransen som fokuserte på innovative og bærekraftige forretningsideer.


I tillegg til MMEDS pris fikk Norge også med priser til Iver Høgden Mæle fra Hvam videregående skole (Leadership Award) og Kuben yrkesarena (The Entrepreneurial School Award 2022) under årets største entreprenørskapsfestival «Gen-E».


Ungt Entreprenørskap Norge har gjennom 25 år jobbet med entreprenørskap i skolen i Norge, og har nå bred aktivitet over hele landet fra barnetrinn til høyere utdanning. – Det at våre elever og studenter markerer seg og går til topps i konkurranse med de største landene i Europa er et tegn på kvalitet, og en tilbakemelding på at vi jobber godt med entreprenørskap i skolen i Norge. Dette støtter også andre evalueringer og tilbakemeldinger vi får, og det er selvfølgelig en fantastisk inspirasjon for alle oss som jobber i Ungt Entreprenørskap, sier adm.dir. Grete Ingeborg Nykkelmo i Ungt Entreprenørskap Norge.

Les mer om «Gen-E»


Kontakt

MMEDS SB: Daglig leder: Sara Feruglio, 456 86 936

NTNU Ålesund, Ansvarlig foreleser, Bjørn Magne Hatlø, 701 61 495

IMG 0561
IMG 1311
IMG 0460
IMG 1688
Ziggi UE IMG1155 1 1 WEB
Lars Øyvind Baltzersen
Daglig leder