Tidligere studentbedrifter mottar STUD-ENT million fra Innovasjon Norge

Oslo Analytic SB1
F.v. Silje Bretvik Gundersen fra Ungt Entreprenørskap, Jørgen Sjåvik og Magnus Svendsen fra Oslo Analytic på NM Studentbedrift 2023. Foto: Sajandan Rutthira

To tidligere studentbedrifter, CapriPro og Oslo Analytic, har fått tildelt hver sin STUD-ENT million fra Innovasjon Norge. Stipendet er rettet mot studenter som ønsker å etablere egen bedrift basert på kompetanse og erfaring fra studiene. Målet med STUD-ENT er å fremme utviklingen av skalerbare og bærekraftige forretningsmodeller som adresserer markedets behov.

Studentene i CapiPro og Oslo Analytic etablerte sine studentbedrifter skoleåret 2022/2023. De gjorde det begge skarpt under NM Studentbedrift 2023 der CapiPro vant bærekraftsprisen og stakk av med andreplassen i konkurransen om å bli Norges beste studentbedrift. Oslo Analytic ble kåret til Norges beste studentbedrift i 2023 og vant også prisen for "Digital Innovation of the Year" under EM, Gen-E, samme år.

Begge bedrifter fokuserer på bærekraft. CapiPro, bestående av Isabell Grønnslett, Ole Martin Flågan og Samson Vonen fra Nord universitet, produserer børstemark, en bærekraftig, marin råvare for fôr basert på dyrket sukkertare og fiskeslam, mens Oslo Analytic, med Jørgen Sjåvik og Magnus Svendsen fra OsloMet, utvikler løsninger som analyserer og reduserer karbonavtrykket fra bedrifters digitale aktiviteter.

"Deres suksess viser potensialet hos unge gründere og innovatører som har ambisjoner om å bidra til bærekraftig virksomhet og vekst i fremtiden."
Grete I. Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap.

Tildelingen av STUD-ENT millionen til CapiPro og Oslo Analytic er en anerkjennelse av deres potensiale til å drive frem innovasjon og bærekraft i Norge. Støtten fra Innovasjon Norge vil gi dem ressurser til å videreutvikle sine forretningsideer, bidra til grønn vekst og skape løsninger som kan ha stor betydning for deres respektive bransjer.

- CapiPro og Oslo Analytic er eksempler på hvordan studentbedrifter kan vokse og utvikle seg til å bli betydelige aktører i næringslivet, sier adm.dir. i Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo. - Deres suksess viser potensialet hos unge gründere og innovatører som har ambisjoner om å bidra til bærekraftig virksomhet og vekst i fremtiden. STUD-ENT millionen gir disse to bedriftene et godt grunnlag for videre vekst og suksess, sier Nykkelmo.

Capi Pro SB1
CapiPro SB f.v. Isabell Grønnslett, Ole Martin Flågan og Samson Vonen på NM Studentbedrift 2023. Foto: Sajandan Rutthira

Om STUD-ENT

STUD-ENT støtter innovative oppstartsselskaper med dokumentert markedsaksept og stort vekstpotensial. Stipendet er designet for selskaper med ambisjoner og forutsetninger for å bidra til fremtidig verdiskaping i Norge. Initiativet oppmuntrer til etablering av nye løsninger som kan skape betydelig økonomisk og sosial verdi.