Røykfesk EB fra Gryllefjord skole i Troms og Finnmark Norges beste elevbedrift på SunnMat - "Spis #MerAVGrovtGrøntogBlått"

Gruppebilde 1
Logo 2

Sammen med Opplysningskontoret for frukt og grønt, Sjømat Norge, Baker- og Konditorbransjens Landsforening kårer Ungt Entreprenørskap landets beste elevbedrift i kategorien «SunnMat – spis #MerAVGrovtGrøntogBlått». Gratulerer til Røykfesk EB fra Gryllefjord skole i Troms og Finnmark med seieren.

Røykfesk EB produserer røkt laks og røkt skrei, som er produsert av lokale råvarer. Produktet er kortreist og miljøvennlig pakket. De fleste av kundene er lokale og regionale i Midt-Troms.

1. plass Røykfesk EB fra Gryllefjord skole i Troms og Finnmark
2. plass: Bryggbar EB fra Landøya ungdomsskole i Viken
3. plass: Healthy Fast Food fra Finnesnes ungdomsskole i Troms og Finnmark

Hva har juryen sett etter?

I dette prosjektet blir elevbedriftene utfordret på å utvikle produkter som får oss til å velge sunnere, spesielt av produkter som vi bør spise #MerAv; grove kornprodukter, frukt- og grønt og sjømat.

Juryen ser om produktet eller tjenesten bidrar til at flere velger å spise sunt og viser kunnskap om kostrådene. I tillegg er elementer som nyskaping, kreativitet, matglede og bærekraft noe juryen ser etter. Juryen er svært imponert over vinnerbedriftene og håper disse kan være med å inspirere enda flere til å finne løsninger for sunnere og mer bærekraftig mat.

Prosjektet og konkurransen gjennomføres i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt, Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Sjømat Norge og Norges Sjømatråd og er en del av #MerAv kampanjen.

Disse satt i juryen:

Elisabeth Skjegstad, Opplysningskontoret for frukt og grønt
Trude H. Nordli, Sjømat Norge
Solveig Lynge, Baker- og Konditorbransjens Landsforening

Juryens begrunnelse

3. plassen går til en gruppe elever som har utviklet et sunt alternativ for ungdom basert på det vi alle bør spise #MerAv. De fleste ungdom spiser mindre fisk og sjømat enn anbefalt. Det å ha sunne alternativer til ferdigretter hjelper ungdom til å ta sunne valg. De har fokus på miljøvennlig innpakning og unngår matsvinn da overskuddsmat gis bort til frivillighetssentral.

Bedriften består av engasjerte elever med en tydelig rollefordeling. De har laget en forklarende video og en god presentasjon.

Vi gratulerer Healthy Fast Food fra Finnesnes ungdomsskole i Troms og Finnmark med 3. plassen.


2. plassen
går til en gruppe elever som tar tak i et stort problem i dagens samfunn, nemlig matsvinn. De har fokus på bærekraft og har laget et sunt og spennende produkt. Tanken om å bruke biproduktet Mask etter ølproduksjon til å lage energibarer er en god idè. Juryen syntes presentasjonen var veldig bra. Bedriften bruker lokale ressurser og har etablert et godt samarbeid med lokale bedrifter.

Vi gratulerer Bryggbar EB fra Landøya ungdomsskole i Viken med 2. plass.


1. plassen
går til en engasjert gruppe elever som har laget produkter basert på lokale, lange tradisjoner. De har satt fokus på det vi alle bør spise #MerAv. De har etablert samarbeid med flere lokale bedrifter. De er godt organisert og har et imponerende samarbeid i alle ledd av produksjonen. De har fokus på sunnhet og bærekraft. De har laget en veldig god pitch og de treffer godt på alle konkurransens kriterier. Juryen har stor tro på at bedriften kan gjøre det godt også i fremtiden.

Vi gratulerer Røykfesk EB fra Gryllefjord skole i Troms og Finnmark med en solid 1. plass.

#MerAV: https://www.merav.no/
Opplysningskontoret for frukt og grønt: www.frukt.no
Baker- og Konditorbransjens Landsforening: https://www.bklf.no/
Sjømat Norge: https://sjomatnorge.no/
Norges sjømatråd: https://seafood.no/