Nominert til Nobels fredspris andre år på rad

Nobelnomination2023 Socialmedia wide

Vi er svært stolte og ydmyke for at vi for andre år på rad har blitt nominert til Nobels fredspris sammen med vårt internasjonale nettverk JA Worldwide.

Den globale og ideelle organisasjonen Junior Achievement Worldwide har siden 1919 arbeidet for å styrke unges kunnskap om entreprenørskap, og eksisterer i dag i over 100 land over hele verden. Nå er det globale nettverket blitt nominert til Nobels fredspris for sitt arbeid. Det er andre år på rad at organisasjonen er nominert.

Asheesh Advani, administrerende direktør i JA Worldwide, delte sitt perspektiv som svar på nominasjonen. - Fred er bare mulig når ungdom i alle land og regioner har økonomisk kompetanse. Gjennom vårt arbeid styrker JA ungdom i over 100 land med kunnskap og kompetanse til å bygge gode samfunn. I over et århundre har JA operert også i områder med politisk ustabilitet, vold og krig, og hjulpet ungdom til å bygge entreprenøriell kompetanse og økonomisk robusthet. For dette arbeidet blir JA Worldwide anerkjent år etter år som en av de ti viktigste frivillige organisasjonene i verden.

Siden etableringen i 1997 har Ungt Entreprenørskap vært en del av JA Worldwide. I løpet av disse årene har 500.000 elever lært å etablere bedrift, og over 2,2 millioner unge over hele Norge har deltatt i våre programmer. Vi er i dag representert i over 80% av alle kommunene i Norge, og vi opplever en jevn vekst i våre programmer.

- Det er en stor ære og vi er utrolig stolte over at vår internasjonale organisasjon JA Worldwide er nominert til Nobels fredspris også i år. Vi jobber for å bygge kompetanse hos unge slik at de skal få relevante og interessante jobber, for at de skal kunne skape jobber og for at de skal kunne bidra positivt i samfunnet. Det bygger også fred, sier administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo i en kommentar til nominasjonen.