Årets entreprenørskapsskole 2023 er Thora Storm

Arets entreprenorskapsskole

Thora Storm videregående skole i Trondheim er kåret til årets entreprenørskapsskole 2023. Kåringen ble markert under årets NM Ungdomsbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap Norge, og vinneren får delta i JA Europe sin entreprenørskapsfestival Gen-E i Istanbul i sommer.

Målet med å markere årets entreprenørskapsskole er å gi en hyllest og en oppmerksomhet til skole og lærere for godt arbeid med entreprenørskapsopplæring gjennom året. Det er ofte krevende å jobbe med entreprenørskap i skolen, både fordi det er et tverrfaglig område, det krever mye koordinering av lærere og fag, og det er en annen måte å undervise på. Her skal elevene utforske muligheter på egen hånd, de skal ta egne initiativ og valg, og ofte vil dette medføre feil og tilbakeslag før de finner veien og går videre. Og opplever mestring og læring!

Kriteriene for årets konkurranse var at skolen har en visjon og plan for arbeidet med entreprenørskap, at aktivitetene skal omfatte de fleste lærere og studenter, at det er satt av egne ressurser til området og at skolen samarbeider med lokalsamfunnet og lokalt næringsliv. Juryen for årets tildeling besto av representanter fra Utdanningsdirektoratet i tillegg til Ungt Entreprenørskap Norge.

At arbeidet ved Thora Storm har gitt resultater er det ingen tvil om: Fra skolen deltok fem ungdomsbedrifter i NM. Her gikk KelpNest UB gikk helt til topps og ble årets beste ungdomsbedrift. I tillegg fikk de med seg Lumina UB og Food Manager UB som også er fra Thora Storm på pallen i andre konkurranser under NM.

Gratulerer til årets entreprenørskapsskole Thora Storm videregående skole – og til dyktige lærere!