5 millioner til å løse plastproblematikken

Handelensmiljofond

I en stor satsning der unge skal finne gode løsninger for å forebygge plastforurensing har Handelens Miljøfond bevilget 5 millioner kroner til Ungt Entreprenørskap. Dette bidraget vil akselerere arbeidet med å finne innovative løsninger på plastproblematikken gjennom programmet Elevbedrift.

Gjennom denne tildelingen vil Ungt Entreprenørskap utvikle undervisningsmateriell og ressurser som gjør det mulig for flere elever i hele landet å delta i Elevbedrift og finne gode løsninger for plastproblematikken. Utfordringene elevene får er koblet til målet med å redusere bruken av plastbæreposer, å forebygge og fjerne plastforsøpling, samt å utforske konsepter knyttet til sirkulær plastøkonomi.

Prosjektet har som mål å påvirke unges holdninger og handlinger både på kort og lang sikt. Gjennom en strukturert prosess vil elevene få muligheten til å utvikle innsikt, reflektere, samarbeide og teste egne løsninger. Dette vil bidra til at de opplever sin egen evne til å påvirke og skape endring. Ungt Entreprenørskap er fast bestemt på å inspirere og motivere ungdom til å gripe mulighetene og aktivt bidra til å løse utfordringene knyttet til plastforurensning og er svært takknemlige at Handelens Miljøfond støtter Ungt Entreprenørskap i dette arbeidet.

Torild Mohn

Ansvarlig for prosjektet i Ungt Entreprenørskap Torild Mohn sier følgende om tildelingen: - Det er veldig inspirerende at Handelens Miljøfond ønsker å jobbe sammen med Ungt Entreprenørskap, lærere og elever i hele landet for å høre de unges idéer om hvordan vi kan finne gode og innovative løsninger knyttet til plastproblematikk, sirkulær plastøkonomi og plastforsøpling.

Selv sier daglig leder i Handelens Miljøfond, Cecilie Lind, følgende om tildelingen til Ungt Entreprenørskap: – «Vi presenterer konkrete plastproblemer elevbedriftene kan jobbe med, som krever konkrete løsninger og kan motivere elevene til å gjøre en forskjell sammen med oss. Vi har stor tro på at nettopp unge, kloke hoder kan finne helt nye løsninger som ingen har tenkt på før og gleder oss til å se hva elevbedriftene kommer opp med.»

Med dette bidraget vil Ungt Entreprenørskap fortsette å være en drivkraft for å dyrke frem nye generasjoner av bærekraftige og innovative entreprenører, som vil spille en avgjørende rolle i å forme en mer miljøvennlig fremtid.