SMARTE løsninger for å få barn i Vesterålen til å spise mer sjømat

Ungt Entreprenørskap, Nordlaks, Akvakultur i Vesterålen og Skretting skal utvikle og tilby et nytt program for skolene i Vesterålen; SMART Sjømat.

- Vårt ønske er å involvere alle typer aktører i sjømatnæringen i de enkelte kommuner og regioner etterhvert, sier daglig leder Steve Hernes.

Hovedmålet med SMART Sjømat er å gi elevene økt kunnskap om en av de viktigste næringene her nord; fiskeri og havbruk. Elevene skal være problemløsere og komme opp med nye idéer på hvordan vi skal få barn og unge til å spise mer fisk og sjømat?

Hedda Eldoen3

Det spises rett og slett alt for lite sjømat blant barn og ungdom. Det skal barn i Vesterålen finne nye løsninger på. Gjennom programmet SMART, går de fire aktørene sammen om et nytt konsept for 6-trinnet, konseptet skal utvikles og gjennomføres i Vesterålen.

Hedda Eldoen

- Verdens rikeste hav ligger utenfor Nord-Norge, likevel spiser barn i Oslo mer fisk enn barn i Nord-Norge, tenkt det, sier prosjektleder Hedda Eldøen i Ungt Entreprenørskap.

Dette er vi sikre på at elevene finner gode løsninger på! Stokmarknes skole var først mandag 1. februar går de i gang med SMART Sjømat.

I de 11 kommende ukene vil 6. klassinger rundt om i Vesterålen få ny kunnskap og nye erfaringer knyttet til fisk og sjømat. De skal være både detektiver og oppfinnere og vi gleder oss enormt til å se elevenes kreative løsninger på problemstillingen.

- For Ungt Entreprenørskap er det viktig å etablere et tett samarbeid med de mest relevante aktørene i næringa. Derfor er vi glade for at også Skretting stiller opp i startfasen av prosjektet for å få det hele i gang. - Vi håper å kunne tilby alle 6-klassingene i Vesterålen dette i løpet av vinteren. Først ute vil være skolene i Andøy, Hadsel, Bø og Sortland som er medlemmer av Ungt Entreprenørskap.
– Vi håper de andre kommuner kommer etter, sier daglig leder Steve Hernes i Ungt Entreprenørskap

Profilbilde Marte Hohol

Biologitime på kaia

Nordlaks-eide Akvakultur i Vesterålen (AIV) er et kunnskaps- og visningssenter for havbruk. De inviterer årlig skoleelever på besøk og gjennom praktisk læring, på et ekte oppdrettsanlegg, får elevene kunnskap om fiskeri og havbruk.

De får blant annet omvisning, båttur og en biologitime, med dissekering av fisk, på kaia. En spennende dag på Blokken og med tilhørende undervisningsmateriell fra UE Nordland gir SMART Sjømat elevene dybdelæring, på en spennende, kreativ og aktiv måte, sier Marte Sørbø Hoholm, daglig leder, Akvakultur i Vesterålen

Johnny Stikholmen SKT 02713

Skretting er verdensledende innen produksjon og leveranse av fôr til havbruksnæringen. Dette gjør dem til et viktig ledd i verdikjeden fram mot sunn og delikat mat, sier Johnny Stikholmen i Skretting.
En av de tre fabrikkene Skretting har i Norge ligger på Børøya hvor det er omtrent 50 ansatte

Cover

Kontaktpersoner:

Hedda Eldøen

Ungt Entreprenørskap Nordland
Mobil: + 47 924 60 781 epost: hedda.eldoen@ue.no

Marte Sørbø Hoholm

Akvakultur i Vesterålen
Mobil: + 47 993 57 599 epost: marte.hoholm@nordlaks.no