Narvik Kommune blir hele Norges sommerparadis

Det stod ikke på kreativiteten når 200 elever fra Narvikregionen fikk mulighet til å foreslå hvordan kommunen skal bli et attraktivt reisemål denne sommeren.
I samarbeid med Ungt Entreprenørskap Nordland utfordret Sparebank1 Nord-Norge ungdommen til å komme med nye løsninger på to aktuelle problemstillinger:

1) Hvordan ruste Narvik til å bli et sommerparadis.
2) Hvordan kan lokale bedrifter tenke innovativt for å nå ut til nye markeder etter pandemien.

På en skoledag skulle elever fra Narvik ungdomsskole, Bjerkvik skole og Kjøpsvik skole tenke nytt for sitt lokalsamfunn.

Jurymedlemmer

Fremtiden ser lys ut

Veiledere fra lokalt næringsliv og Narvik kommune bidro under den digitale innovasjonscampen, de var alle svært entusiastisk etter elevene hadde lagt frem sine kreative idéer. De konkluderte med at fremtiden til kommunen ser lys ut.

- Dette er fantastiske idéer som absolutt kan ruste regionen vår for fremtiden. Jeg er svært imponert over elevene, og kommer til å ta med mange av løsningene videre, sier direktør i Narvikregionens næringsforening, Svein Erik Kristiansen.

Svein Erik Kristiansen og Silje Bergh Lorentzen var to av i alt 6 jurymedlemmer fra lokalt arbeids- og næringsliv som stilte opp under den digitale innovasjonscampen.

Camp Narvik1

Ornesvika får et kjempeløft

Elevene vil gi Ornesvika et løft før sommeren 2020. Hvis elevene får det som de vil, blir det både brygge, hoppeslott, hinderløype i vannet, hengekøyepark, restaurant og kiosk i Ornesvika.

- Helt utrolig hvor mange gode idéer de unge har. Jeg digger idéen om tivoli i Bjerkvik, fornøyelsespark i Ballangen, alle forslag til forbedringer i Ornesvika og ikke minst idéer som får folk til å gå sammen for å gjøre Narvik byen NY med sosialt entreprenørskap, sier Marianne Ingvill Thomassen i Smart City Narvik satt i jury med Per Egil Voie fra Sparebank1 Nord-Norge.Hva med rullende frisører?

Å tenke nytt og innovativt for etablerte bedrifter tok elevene på strak arm, og ideene var mange. En av de som juryen bet seg merke i var tanken på at regionens frisører kunne blitt «frisører på hjul» og kjørt rundt fra sted til sted for å tilby eksklusive frisøropplevelser.

- Kjempekult konsept, ser ikke bort fra jeg ville ha benyttet med av det, sier direktør i Narvikregionens næringsforening, Svein Erik Kristiansen.

Også lærer Marianne Prestjord ved Bjerkvik skole var storfornøyd med både campen, oppdragene og ikke minst elevene

- En super gjeng som har jobbet kjempebra med Innovasjonscamp oppdraget.

Narvikcamp