Elever løser Alcoa Mosjøens utfordringer

Alcoa3

Omlag 300 elever fra Helgeland skal fra mandag 8. juni til 10 juni løse ulike utfordringer gitt av Alcoa Mosjøen. Over hele tre dager skal elevene finne løsninger på reelle utfordringer Aloca Mosjøen har.

Alcoa 1

Det starter allerede mandag 8.juni da elevene fra Rana, Mosjøen og Sandnessjøen får utdelt fire oppdrag fra Alcoa. Disse oppdragene må de jobbe godt med i 24 timer. Underveis i prosessen får elevene online veiledning fra eksperter fra lokalt næringsliv. Ressurspersoner fra Alcoa, Sparebank1 Nord-Norge og Vefsn Kommune stiller sin kompetanse tilgjengelig for elevene.

Onsdag 10. juni skal elevene levere inn sine løsninger til jury. Deretter kåres det en vinner fra hvert av de fire oppdragene.

"Vi ser på kreativiteten til ungdommene, og håper på gode forslag og ideer som vi kan ta i bruk"
Elisabeth Aune, HR Rådgiver i Alcoa Mosjøen
Alcoa2

Ønsker innovativ hjelp av de unge

Alcoa Mosjøen ser mot ungdommen når de ber om hjelp til å løse de reelle problemstillingene.

Vi ser på kreativiteten til ungdommene, og håper på gode forslag og ideer som vi kan ta i bruk. Ikke minst vise at vi er en viktig arbeidsplass med mange muligheter, få fram bredden i det vi jobber med, og bredden i kompetansen vi har og trenger, sier HR rådgiver i Alcoa, Elisabet Aune, og legger til at de beste forslagene vil blir tatt videre.

Industrimotor og fokus på Yrkesfagene

Helgeland er landsdelens viktigste industrielle motor, med dyktige ansatte i en rekke industribedrifter. Behovet for faglærte dyktige medarbeidere er stort.

I samarbeid med Sparebankstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge setter vi fokus på rekruttering til yrkesrettet utdanning.

InnovasjonsCamp med Alcoa er et viktig tiltak for å gi unge innsikt og inspirasjon til satsing på yrkesfag
, sier daglig leder Steve Hernes i Ungt Entreprenørskap.

SNN STIFTELSEN LOGO