99 Unge Gründere i Meløy

I den nye læreplanen i grunnskolen – Fagfornyelsen – er entreprenørskap mer vektlagt enn tidligere.
Spildra skole på Ørnes har derfor i god entreprenør-ånd bestemt seg for å starte elevbedrift.
- Den heter Amigo som er spansk og betyr venn, sier ivrige elever til lokalavisa kulingen.no som har møtt mange av de unge gründerne i Meløy.

SUPERHELTER
JEG LURER

Digitalt Julemarked

Årets Julemarked på Enspire Neverdal ble annerledes i år, og elevene vet å omsmtille seg i en raskt skiftende verden... - Fokuset er å ha et koronavennlig julemarked hvor man trygt kan kjøpe og hente produkter laget av elevene. Det var da Emre Koklar Andersen (12) kom opp med idéen. - Hvorfor lager vi ikke bare en nettside ?

Klassen ble raskt enige om at dette var en god idé og gikk i gang med å lage nettsiden. Emre forteller at det var noen utfordringer med å få nettsiden opp å gå, men at det til slutt gikk overraskende greit, skriver kulingen.no

LAERER

Elevene har bakt hele 3300 julekaker i år! Den siste uka i november lages tradisjonelle julekaker. Kakene skal selges til folk i nærområdet, foreldre og besteforeldre. Tre slag står på årets meny; peppernøtter, sandnøtter og pepperkaker. - Denne uka skal vi bake hver eneste dag. Veldig artig, men også mye jobb, forteller elev Erika.

Lærer Beate Våtvik hjelper Kaylee og Einar Johan med kakedeigen.

6 KLASSE SPILDRA PNG FORM

#GODE Elevbedrift

- Luene er bedre i år og det er den perfekte julegave, forteller Sophie Kristensen og Aiden Bussiahn til kulingen.no.
Elevene klipper selv ut stoff og syr sammen luene. I år har de fått hjelp til å trykk på en logo av Spilderhesten. En logo som lyser opp i mørket.
- Så langt har vi solgt to, men håper på å bli utsolgt før jul. Om det er fritt, tar vi imot bestillinger, forteller Sophie.

- Når det er så mørkt ute er det viktig at man vises, sier elevene avslutningsvis.

SJARMTROLL

Leon (6) har fått i oppdrag å lage etiketter til kakeboksene.