Kokkekamp 2024

Aurora smil KK24
Hadselelever KK24
Leon polarsirkelen KK24
Matbilde KK24
Aurora polarsirkelen KK24
Jury kk22
NY Kokkekamp2024 15
Hadsel lag 2 kk22
Jorn KK24
Dommere KK24 matbilde
Jury 6
Servering 4
Mosjolaget
Matbilde 5
Matbilde 3
Jury 4
Smilende elev
Hadsel servering
Matbilde favoritt
Jury 3
Servering 3
Mat 2
Jury 2
Elever smil
Servering 1
Mat1
Mosjoenelever
Hadselelever

9.-10.JANUAR GIKK UNGT ENTREPRENØRSKAP NORDLAND SAMMEN MED FAVN OG RAMSALT FOR Å ARRANGERE TIDENES STØRSTE KOKKEKAMP FOR ELEVER I VIDEREGÅENDE SKOLE. I ÅR DELTOK ALLE SKOLENE MED RESTAURANT-OG MATFAG I NORDLAND.

Kokkekampen fant sted i Bodø - og vi hadde med oss både ASKO, Bama, Craig Alibone som bidrar med spons, råvarer og ekspertise. Dette er sjette gang prosjektet ble gjennomført.

Selve konkurransen fant sted på Ramsalt 10.januar, der mobile stasjoner ble rigget til ute i restauranten.


Inspirasjonsdagen

Espen demonstrerer
Vegard viser
Epsen og elev
Bvgs elev
Txaba
Polarelever
Bronnoyelever
Txaba 3
Craig masterclass
Txaba 4

I konkurransen hadde lagene 2 timer og 30 minutter fra start til serveringstidspunkt

Premier KK24

PREMIEUTDELING

Himmelbla BRS KK24
Premieutdeling KK24
Hedda og dommere KK24
UE bakgrunn servering KK24

Årets inspiratorer

Espen Laumann

Espen Laumann er fra Brønnøysund og fullførte lærlingtiden sin på Speilsalen, Britannia hotel. I 2021 gikk han helt til topps i konkurransen European Young Chef Award i Portugal. Etter dette vant han også ASKO Norgescup sammen med Grunde Gillund.

På kokkekamp i regi av Ungt Entreprenørskap i 2020 var Espen selv deltaker, og gikk også der av med seieren! Nå stiller han som veileder for kokkespirene våre - for andre år på rad!

Espen jobber i dag på Lebistro i Trondheim. Han skal ha ansvaret for stasjonen med fisk (OHMA) på dag 1, og er smaksdommer på dag 2. Vi gleder oss veldig til å la Europas beste unge kokk inspirere!

Vegard stormo scandic

Vegard Stormo er kjøkkensjef på Scandic Narvik. Han er vinner av blant annet «Sapmi awards», medforfatter av viktige og trendy internasjonale kokebøker – der boken «Catch and cook» er nominert som verdens beste kokebok. Hans lidenskap for matlaging og evne til å skape kulinariske opplevelser har gjort han til en sentral skikkelse i norsk matkultur, samt en viktig ambassadør for lokale råvarer. I 2020 vant han tittelen som årets kjøkkensjef på NKL´s landsmøte. Vegard brenner for rekruttering til bransjen og skal være veileder på stasjonen med kjøtt (HUNDHOLMEN) på dag 1 og smaksdommer i konkurransen på dag 2.

Craig alibone

Midt i Bodø sentrum ligger Craig Alibone Pâtisserie &
Champagneria. Craig startet bedriften i 2016 med fokus på håndverkssjokolade. Han er ambassadør for Valhrona og har vunnet flere internasjonale priser for sine kreasjoner.
I 2020 åpent han dørene til Pâtisserie & Champagneria, et sted designet for å blande skandinavisk og parisisk kultur, der man kan spise prisbelønt sjokolade, bakverk og kaker sammen med champagne, vin og cocktailer. I dag har bedriften 18 ansatte.

Craig har selvfølgelig ansvar for dessert-stasjonen, i sitt eget bakeri, og er smaksdommer på dag 2.

Christoffer myrvoll 2

Khristoffer Myrvoll er konsernkjøkkensjef i FAVN som er vår hovedsamarbeidspartner i gjennomføringen av Kokkekamp. Kristoffer brenner for å synliggjøre mulighetene for ungdommer som skal ta steget ut som lærling i kokkeyrket - han stiller ofte opp på arrangement som har fokus på rekruttering til yrket og bransjen. I 2019 ble han vinner av Arktisk kokk.

Kristoffer stiller opp som veileder på stasjonen med Tapas (TXABA) dag 1 og smaksdommer på dag 2 og vi gleder oss veldig til hans inspirasjonsbolk!

Bransjen stiller opp og gjør dette arrangementet mulig!

FAVN
Spons 1 KK24
Spons 2 KK24

IMG 2120 NY
Torun Antonia Hansen
Pedagogisk fagansvarlig - Rådgiver videregående skole
NORA
Nora Kristensen
Rådgiver
"For reiselivsnæringen er det helt avgjørende at flere unge får øynene opp for de store mulighetene som kokkeyrket kan gi. Det er flott å se at næringen velvillig stiller opp for ungdommene, og at vi sammen kan skape denne type arena for både elever i videregående som er klare til å ta steget ut som lærling, men også for elever på ungdomsskolen som skal ta et valg for utdanningsprogram i nær fremtid. Veilederne og støttespillerne vi har med oss er gode ambassadører for bransjen og bidrar til at læringen blir morsom og virkelighetsnær."
Torun Antonia Hansen, prosjektleder Kokkekamp, Ungt Entreprenørskap

TAKK TIL BRANSJEN SOM STILLER OPP FOR VÅRE FREMTIDIGE KOKKESPIRER!

Logo Ramsalt