Fra ungdomsbedrift til AS

"Takket være Ungt Entreprenørskap lever jeg i dag av hobbyen min"
Jonatan Ottesen, Kreativ leder i Rett Vest AS
Rett vest

FRA UNGDOMSBEDRIFT TIL AS

Det hele startet skoleåret 2018-2019 på Hadsel videregående skole i Nordland. Ungdomsbedriften Fønix media ble etablert, og gründertanker begynte å spire. Året ga verdifull læring, kundeoppdrag, og en omsetning som gjorde at guttene kom seg til New York på studietur på slutten av skoleåret.

NY22
NY1

Gründertankene vokser, og 3.november 2021 setter tre gutter fra Nord-Norge seg ned, har stiftelsesmøte og signerer dokumenter. Noen uker senere er Rett Vest AS født og registrert i enhetsregisteret. Vi måte selvfølgelig spørre guttene om det var lettere å ta steget til å etablere egen bedrift etter å ha hatt ungdomsbedrift - og svaret fra Kreativ leder Jonatan var JA, SELVFØLGELIG! Vi hadde jo gjort alt dette før - så vi tenkte hvorfor starter vi bare ikke opp sammen? Vi hadde jo kunnskapen fra å ha ungdomsbedriften, og det hjalp veldig på.

Hverdagen i Rett Vest er veldig varierende, ingen dager er like og det er fantastisk. Det kan være mye reising – vi har hatt oppdrag fra kirkenes og hele veien sørover.

“Vi bruker å si at vi har hodet på Vestlandet, men hjertet i Vesterålen. Det har helt siden dag én vært et mål for oss å gjøre flere og større prosjekter hjemme i Vesterålen” sier daglig leder Johannes Vang.

Rett Vest driver produksjons- og konsulentvirksomhet innen foto, film og multimedieprodukter for bedrifter og kulturaktører på Vestlandet og i Vesterålen. Sammen med vårt nettverk av frilansere og filmskapere har vi mange års kombinert erfaring innen produksjon av digitalt innhold. Vi er et ungt og nyskapende miljø som alltid søker nye utfordringer vi kan finne gode løsninger på.

“Kanskje det ikke er så ille om det går rett vest?”

Rett vest

Rett Vest går inn i 2023 med enda større tilstedeværelse i Vesterålen.

Vi ser at Vesterålen er en region i vekst, og blir veldig inspirert av Björn Myrezes Future Island prosjekt på Andøya. Utviklingen av regionen vår er noe vi har som mål å bli en viktig del av.
"Vi håper å komme tettere på industrien som er viktig for Vesterålen. Spesielt de som bruker naturen og tar vare på tradisjonene i regionen."
Johannes Vang, daglig leder i Rett Vest AS

REDE

Our Nest With laurels

Kortfilmen REDE hadde premiere på Bodø Filmfestival i oktober 2022.

Siden da har den vunnet:

  • "Beste internasjonale kortfilm" på Milano Indie Film Awards 2022
  • "Beste Europeiske kortfilm" på Monza Film Fest 2022
  • "Beste lyddesign" og "Beste regidebut" på Nitiin Internasjonale Film Festival i Malaysia
  • Best Wannabe Absurd - Absurd Film Festival