Nytt økonomiprogram i videregående skole

Jula er i full fremmarsj, og tilbudene strømmer inn i innboksen. Samtidig har forbruksgjelden økt kraftig det siste året. Norge er helt i verdenstoppen, og det er blant de unge gjelden øker mest. Dette vil vi, med hjelp av 50 kunnskapsrike bankrådgivere, gjøre noe med.

Okono MIN 3

Sammen med Sparebanken Møre har Ungt Entreprenørskap (UE) i en årrekke levert praktisk økonomiopplæring til skolene i Møre og Romsdal. Nå lanserer UE et helt nytt og oppdatert undervisningsopplegg for elever i videregående skole; ØkonoMIN.

"Det er viktig at unge blir presenterte for kunnskap om personlig økonomi i tidlig alder. Nå har tema blitt en del av de nye læreplanene i skolen, og det er vi svært glade for. Gjennom det nye programmet skal elevene ta valg når det kommer til fremtidig forventet inntekt, gjeld, bolig, forbruk m.m. Disse valgene vil igjen påvirke deres mulighet til å spare til bolig."
Lars Øyvind Baltzersen, daglig leder Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal
IMG 3358 jpg

Først ute i fylket er Atlanten og Ålesund videregående skole som i går fikk besøk av lokale bankrådgivere fra Sparebanken Møre. Skolene er de første som har gjennomført programmet i fylket, og det var stort engasjement blant alle. Blant annet diskuterte de hva skatt egentlig er og hva det går til, og hvor lang nedbetalingstid det vanligvis er på et boliglån.


"Vi står nå på startstreken av julehandelen, og tilbudene kommer i alle kanaler. Mange fristes av tilbudene og tar opp forbrukslån som de kanskje ikke skjønner omfanget av før gjelden har vokst seg veldig høy. Denne opplæringen er med på å gjøre ungdommene bedre rustet til å forstå hvordan de skal håndtere sin personlige økonomi."
Elisabeth Blomvik, leder for personmarkedet i Sparebanken Møre
Okono MIN 4 nettside

50 bankrådgivere er nå klare til å dra ut i skolene. I ungdomsskolen gjennomføres programmet Økonomi- og karrierevalg, ogØkonoMIN i videregående skole. Begge programmene har fokus på personlig økonomi.


Er du lærer og vil ha besøk hos klassen din? Meld dere på her: Lenke til påmeldingsskjema.