Norgesmester i bærekraft og arbeidsmiljø!

71 ungdomsbedrifter fra hele landet og nesten 400 elever deltok i Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Lillestrøm . Fra Møre og Romsdal deltok fire ungdomsbedrifter, og gjennom innlevering av videopitch, intervju på stand og scenepitch har ungdomsbedriftene imponert både jury og publikum under mesterskapet.

Balance UB

Balance UB fra Molde vgs beviste at de kommer fra Bærekraftfylket Møre og Romsdal, og tok 1.plass i Bærekraftprisen. De viser også at godt arbeidsmiljø er lik god butikk og hentet hjem førsteplassen for Beste HR-bedrift.

"Det er helt fantastisk å kjenne på at man er norgesmestere som beste HR-bedrift og den mest bærekraftige ungdomsbedriften! Å jobbe sammen som et team om en forretningsidé som bidrar til at mange mennesker på flukt blir bedre inkludert i samfunnet, har vært veldig givende."
Margrethe Bergem Janbu, Daglig leder i Balance UB

Ungdomsbedriftene som deltok fra Møre og Romsdal var WeFix UB fra Rauma vgs, SunnSnacks UB fra Ålesund vgs, Balance UB og 3-8 UB fra Molde vgs.

3 8 UB stand
IMG 20230428 192710 1272
We Fix UB stand
Balance stand
3 8 UB pitch

Det er fascinerende å se mangfoldet av gode forretningsideer og den gnistrende skapergleden som ungdomsbedriftene fra hele landet viser under NM. Det er også veldig inspirerende å se at elever fra de aller fleste utdanningsprogrammene i videregående er representert på NM. Vi gleder oss allerede til neste skoleår, og ser fram til at enda flere elever i Møre og Romsdal får muligheten til å delta i Ungdomsbedriftprogrammet, sier daglig leder Lars Øyvind Baltzersen i UE Møre og Romsdal.

Jurybegrunnelser:


1. plass Bærekraftprisen: Balance UB, Molde videregående skole

Forretningsidé:

Balance vil gjennom en brukervennlig applikasjon, tilby en tjeneste som forenkler hvordan flyktninger kan lære å betjene sin personlige økonomi.

Juryens begrunnelse:

Denne bedriften adresserer bærekraft gjennom flere av FNs bærekraftsmål, gjennom en teknisk løsning som både er skalerbar og enkelt kan brukes for å løse problemer utover bedriftens nåværende målgruppe. Problemet produktet løser er essensielt for inkludering og livskvalitet. Bedriften tar opp et stort og økende samfunnsproblem, og jobber for å bidra til økt finansiell inkludering.

1. plass Beste HR-bedrift: Balance UB, Molde videregående skole

Forretningsidé:

Balance vil gjennom en brukervennlig applikasjon, tilby en tjeneste som forenkler hvordan flyktninger kan lære å betjene sin personlige økonomi.

Juryens begrunnelse:

Bedriften viser en stor forståelse for HR faget. De viser til viktigheten av kontinuerlig kompetanseutvikling. Da motivasjonen falt, var de ansatte ikke redde for å ta grep. Tiltaket med internt rollebytte førte til økt motivasjon og bedre lønnsomhet.

Kontaktperson i UB: Margrethe Bergum Janbu, tlf 40389659

Prisen for årets Beste Ungdomsbedrift gikk i år til KelpNest UB fra Thora Storm vgs i Trøndelag.