Møre og Romsdal presterte i NM for Ungdomsbedrifter

NM for Ungdomsbedrifter er over for denne gang, i år i digital drakt. Som det meste annet for tiden ble også NM for Ungdomsbedrifter arrangert på en alternativ måte, med digitale innleveringer, innspilte videopitcher og intervju med juryen over video i Zoom.

Resultatene ble annonsert via live-sending på Facebook-siden til Ungt Entreprenørskap Norge, med hilsener blant annet fra statsministeren og Kronprinsen.

Bedriftene fra Møre og Romsdal gjorde det veldig bra, og ble framhevet ved flere anledninger.

iPakk UB fra Romsdal vgs. tok 3. plass i Innovasjonsprisen og 1. plass i Beste samarbeid med næringslivet! Juryen sier dette om begrunnelse for 1. plassen:

"Bedriften har gjort seg viktige erfaringer og refleksjoner rundt verdien av nettverk og relasjoner med samarbeidspartnere. Bedriften har gjennom hele prosessen kartlagt eget behov, samtidig som de har bygget sitt nettverk basert på sin visjon og mål. Nettverksbyggingen har fra start av vært en dynamisk prosess hvor medarbeiderne har kartlagt behov knyttet opp til en langsiktig tenkning. Bedriften imponerer med refleksjon rundt hvor de vil, hva som skal til for å komme dit og læring underveis"
I Pakk ansatte

Eldretjenesten UB fra Atlanten vgs. tok 3. plass i Beste forretningsplan. Juryen vektlegger at bedriften har en grundig utarbeidet forretningsplan, med kartlegging av behov i markedet og et produkt som treffer målgruppene. Juryen håper dette produktet vil slå an da det vil være til nytte og glede for flere generasjoner.

Eldretjenesten1

Marimo UB fra Romsdal vgs., som ble beste UB i Møre og Romsdal, kom på 2. plass i Beste UB i NM! Juryen sier følgende:

"Denne bedriften har tatt tak i en potensielt stor utfordring i en voksende næring. Det gir bedriften store muligheter og den fremstår som svært fremtidsrettet. Markedsmaterialet er profesjonelt og svært imponerende. Her er noen som tenker stort! Bedriften har etablert et godt samarbeid med næringsliv og forskning. Bedriftens medlemmer viser en god forståelse for å drive en bedrift"
Marimo gruppebilde 1

I tillegg ble Marimo UB sin video med hyllest til sine UB-lærere vist på direktesendig.

Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal er stolte over den innsatsen alle UB-elever og UB-lærere i fylket vårt har lagt inn dette skoleåret, og særlig hvordan de har taklet innspurten med mesterskapene i digital form. Vi må også takke det flotte næringslivet vi har her i Møre og Romsdal, uten dere har ikke dette gått. Dere er en viktig del av arbeidet med å skape kompetanse for fremtiden. Vi gleder oss allerede til neste skoleår, til nye kickoffer med engasjerte elever, kurs og påfyll til elever og lærere, spennende forretningsideer og ikke minst Fylkesmesterskapet og Norgesmesterskapet 2021 som kommer til å bli heidundrende arrangement hvor alle UBene i fylket på nytt skal få muligheten til å vise seg frem, fysisk!

Vi avslutter med kloke ord fra H.K.H Kronprins Håkon:

"Vi trenger ideene, entusiasmen og gjennomføringsevnen deres – mer enn noen gang! Jeg håper at en del av ideene som kommer fram gjennom ungdomsbedriftene deres kommer til å bli en del av dagliglivet vårt i årene som kommer"
H.K.H Kronprins Håkon