Nettverkssamling for entreprenørskapslærere i Innlandet


Ungt Entreprenørskap Innlandet inviterer til nettverkssamling på Lillehammer 26.- 27. september 2023.

Målgruppe for samlingen er entreprenørskapslærere i videregående skole og ungdomsskole. Her får du muligheten til å utveksle erfaringer og bygge nettverk med kollegaer fra andre skoler. Forhåpentligvis reiser du hjem med faglig påfyll, inspirasjon og nye ideer til entreprenørskapsarbeidet ved egen skole! Både nye og erfarne entreprenørskapslærere er hjertelig velkomne!

Rakk du ikke påmeldingsfristen? Ta kontakt med oss, det kan hende vi fortsatt har plass til deg!

Program oppdatert bilde

Programmet kan lastes ned som pdf HER.

Parallellsesjoner

Elevbedrift - ungdomsskole

I parallellsesjonen for EB-lærerne vil følgende temaer presenteres og diskuteres:

  • Rammene for elevbedriftsprogrammet
  • Hva Ungt Entreprenørskap Innlandet kan bidra med
  • Fra idé til bedrift; kreative prosesser, pitch, registrering. Vi tester i praksis!
  • Hva er suksesskriteriene for å lykkes med elevbedrift?
  • Erfaringsutveksling knyttet til organisering, tverrfaglighet, rollefordeling, samarbeid med næringslivet m.m.

Ungdomsbedrift - videregående skole

For VGS-lærerne vil det bli en bolk med presentasjon av Fuelbox, som er et nytt verktøy som tilbys UB-lærere fra skoleåret 2023-2024. Fuelbox er et samtaleverktøy som skal bidra til bedre samarbeid, læring og refleksjon i ungdomsbedriftene. Anne Sophie Gjems fra Fuelbox kommer til samlingen for å presentere verktøyet for oss.

Anne Sophie Gjems

Anne Sophie Gjems har lang erfaring som leder og har jobbet med kommunikasjon, ledelse og teamutvikling i mange år. Det var likevel hennes erfaring som lærer i ungdomsskolen som ga henne den beste ledertreningen. Forestill deg å ha 26 medarbeidere uten filter, perspektiver som endres fra dag til dag og som er usikre på om de liker deg, hverandre eller til og med seg selv?

Nå er Anne Sophie partner i Fuel It AS (FuelBox – den gode samtalen på boks), hvor hun jobber både med næringsliv og det offentlige for å bidra til å skape sterke, trygge og tillitsfulle relasjoner gjennom nysgjerrighet og kommunikasjon. Anne Sophie er en svært engasjerende foredragsholder som ønsker å inspirere oss gjennom historier vi alle kan kjenne oss igjen i.

Andre temaer som vil diskuteres i parallellsesjon for UB-lærere:

  • Innovasjon og produktutvikling - hvordan jobbe aktivt med dette gjennom UB-året?
  • Årshjulet for UB - hvordan kan det organiseres, og hvordan kan man gå fram for å holde oppe elevenes motivasjon og "drive" gjennom året?
  • Rammene for ungdomsbedrifter

Deltakerne i parallellsesjonene oppfordres om å dele eksempler og egne erfaringer!

Mer om foredragsholderne (felles program)

Gründerhistorie: Tonje Wahl Evensen

Tonje Wahl Evensen er daglig leder i Non-stop dogwear, som har gått fra å være en liten bedrift til et internasjonalt selskap med 18 ansatte fra sju forskjellige nasjoner. Alt startet litt tilfeldig da hun og mannen stod overfor en utfordring de ikke helt fant svaret på. De var aktive innen hundekjøring, og opplevde at en av de nye hundene ikke passet i trekkselene de hadde. Løsningen var å sy og utvikle en egen trekksele, og dette ble starten på bedriften.Elisabeth Nissen Eide

Elisabeth Nissen Eide

Elisabeth Nissen Eide er leder for bærekraft og compliance i Atea, Norges største IT selskap, og brenner for hvordan teknologi kan bidra til et mer bærekraftig samfunn. Hun har ansvar for å implementere bærekraft i selskapets strategi, i produkter og tjenester og i selskapets drift, sammen med et godt team av kollegaer.

Foredraget vil gi mer kunnskap om hva bærekraft er, hvordan det er viktig at næringslivet har fokus på de ulike elementene innen bærekraft, hvordan en strategi kan implementeres, og hvordan teknologi kan bidra til løsningene vi trenger fremover.Elisabeth var en av E24s ledertalenter i 2020, er styreleder i SIKT Alumni-nettverket for unge ledere og talenter. Hun er jurist, og har tidligere jobbet i Advokatfirmaet Haavind, Innovasjon Norge og Leger Uten Grenser.

Max Gouchan

Max Gouchan jobber til daglig i restaurant- og matbransjen og er en mye brukt foredragsholder innen temaer som innovasjon og entreprenørskap.

Max Gouchan

Hva motiverer unge til å starte bedrift? Hvilke ideer er gode for ungdomsbedrifter? Hvordan kan de unge raskt oppnå mestringsfølelse og skaperglede for å være motivert til å fortsette? Hvilke digitale verktøy bør man bruke i en ungdomsbedrift? Dette og mer skal vi dekke under en spennende sesjon, med praktiske eksempler, historier og demonstrasjoner!

Thomas Lone

Thomas Lone

Thomas Lone (f. 1995) skrev historie da han i 2019 klatret Mount Everest og ble tidenes yngste nordmann til å fullføre «The Seven Summits», verdens syv høyeste fjelltopper, året etter. Parallelt med denne bragden har han gjennomført fulltidsstudier ved NTNU og prestisjeskolen MIT i USA for å bli sivilingeniør. Etter 2 år i shippingbransjen bestemte han seg for å bli foredragsholder og eventyrer på heltid.

Thomas sine foredrag er ikke en samling røverhistorier fra røffe fjellturer, men handler om hvordan du og dine kolleger kan sette gode mål og faktisk nå dem. Han prater om å sette meningsfulle mål, håndtere risiko, og å ta beslutninger. Thomas Lone snakker også om viktigheten av vaner og om å høste fruktene av å gå utenfor komfortsonen.