Til hovedinnhold

Muligheter etter IiP

Nå vet du hvordan en innovasjonsprosess ser, og føles ut. For at læring skal være overførbar i nye og uventede situasjoner, burde disse ferdighetene og kunnskapene brukes utover de smale kontekstene der de først ble lært.

Har du fått en genial ide som du synes du trenger mer tid til å utvikle? Synes du det var spennende å jobbe på denne måten og har lyst å dypdykke i start-up-verdenen? Frykt ikke, du trenger ikke starte en bedrift alene, du kan starte en studentbedrift.

I en studentbedrift jobber du med oppstart, drift og avvikling av egen bedrift gjennom et semester eller et studieår. Du får verdifull erfaring med å samarbeide i team , løse et reelt behov og vurdere gjennomførbarheten til din idé. Studentbedrift planlegges og gjennomføres i samarbeid med ditt universitet, høyskole eller fagskole, så i de fleste tilfeller får du også studiepoeng for arbeidet.

Les mer om studentbedrift.


Når du har gjort Innovasjon i Praksis kan du også jobbe med implementering av løsningsforslaget i praksisperiode. Ofte er oppdragsgiver allerede samarbeidspartner som ønsker praktikanter, eller de utvikler praksisplasser i kjølevannet av en Innovasjon i Praksis-periode.

Dette kan også være et slags Intraprenørskapsløp, der partnere i prosessen ser at det finnes muligheter for innovasjon internt i bedriften og der de ofte ønsker at studentene skal være med på å gjennomføre denne innovasjonen, eller Intraprenørskapsidéen som det også kalles.


Alberto frias g Bh NE9eef YE unsplash