Hilsen fra kunnskapsministeren

Guri
"Dere gjør en helt livsnødvendig jobb for samfunnet, og jeg er stolt over alt det dere har fått til i en krevende situasjon."
Kunnskapsminister Guri Melby

Kjære flotte lærere!

I dag skulle jeg ønske jeg var sammen med dere. Sånn ble det ikke i år. Som dere vet ble landet satt på en historisk prøve i mars. Hvem skulle tro at et virus skulle endre hverdagen vår så mye? Men det er i kriser som denne at vi finner ut hva som bor i oss.

Allerede den samme dagen som beslutningen kom om å stenge skoler, begynte lærere å forberede undervisningen digitalt. Digital undervisning var jo ikke et ukjent fenomen for skolen, men skolen var ikke i utgangspunktet dimensjonert for at alle elever skulle sitte foran hver sin skjerm og lære ting som matematikk, norsk og musikk.

I hvert fall ikke at det skulle skje så raskt. Skolen ble praktisk talt heldigital i en rekordfart. Hva sier det om norske lærere? Det viser rett og slett at dere er gode til å se løsninger der andre ser utfordringer. Det er jo også det entreprenørskap handler om. Der er dere – som fagfolk og inspiratorer - helt avgjørende.

Det kommer en tid etter krisen, og vi kommer til å trenge flere gründere og entreprenører - ungdommer som både vil og kan sette ideer ut i livet. For gjennom entreprenørskap så utvikles holdninger og evner til å realisere gode ideer og ambisjoner. Dere er med å så interessen for å starte noe eget. Som ledere har dere vist vei i denne krisen. Og dere vil være viktige i tiden fremover også.


Det er mye spennende som skjer i skolen. Først og fremst så gjenåpnes skolen for alle trinnene i løpet av neste uke. Og så kommer selvsagt nye læreplaner til høsten. Det blir med andre ord ikke kjedelige dager.

Helt til slutt vil jeg si én ting:
Dere gjør en helt livsnødvendig jobb for samfunnet, og jeg er stolt over alt det dere har fått til i en krevende situasjon. Lykke til med det digitale og nasjonale lærerseminariet til Ungt Entreprenørskap.

Guri Melby, kunnskapsminister