Sparebank 1 Nord-Norge nominert til Finansstafetten 2018 for sin innsats i Troms

Sparebank 1 Nord Norge nominert til Finansstafetten 2018 for sin innsats i Troms article

Fra øyene på yttersia til landegrensa, fra nord til sør, i Troms og på Svalbard. Sparebank 1 Nord-Norge har strukket seg langt for å lære skoleelever i Troms om økonomi, karrierevalg og hvordan være sjef i eget liv.

I løpet av skoleåret 2017/18 har Sparebank 1 Nord-Norge (SNN) holdt kurs for 1913 ungdomsskoleelever om økonomi og karrierevalg. Blant disse tallene befinner 97,2% av 9.trinnselevene i Troms seg!

I tillegg har 1422 elever på videregående trinn lært å være sjef i eget liv av blant andre Magne Gundersen. Innsatsen for denne økonomirådgivningen har ført til at banken er nominert til Finansstafetten 2018 – En dag i skolen. Denne gjeve prisen deles årlig ut til finansbedriften som har best gjennomføring av Ungt Entreprenørskaps programmer «Økonomi og karrierevalg» og «Sjef i eget liv», og er et samarbeid mellom Finans Norge og Ungt Entreprenørskap.

"Et av tiltakene vi gjør med glede er samarbeidet vårt med Ungt Entreprenørskap om gjennomføringen av økonomi og karrierevalg og sjef i eget liv."
Banksjef, Lars Nymo Trulsen

- I SpareBank1 Nord-Norge jobber vi knallhardt for å gjøre landsdelen til en enda bedre plass å bo, og for å løfte landsdelen videre. Det er utrolig givende å være ute blant fremtiden i Nord-Norge og høre på deres drømmer og ambisjoner, samtidig som vi får bidra med det vi har av erfaring. Det er en skikkelig vinn-vinn-situasjon, sier Trulsen.

En viktig brobygger mellom skole og finansnæringen

Over hele landet har lokale banker stått for gjennomføringen av disse programmene. Veilederne fra SNN er på kurs hos Ungt Entreprenørskap Troms før de drar ut i klasserommet. Liv Brandvoll, leder i UE Troms, har følgende å si om jobben SNN har gjort det foregående skoleåret.

"Vi er heldige som har en bank med et så sterkt engasjement ovenfor landsdelen som SNN."
Liv Brandvoll

- Å gi opplæring om noe så viktig som økonomi, karrierevalg og privatøkonomi til så mange elever som SNN har gjort det siste året er i seg selv en bragd. Når du legger til arbeidet som kreves når dette skal leveres til elever over hele Troms fylke, så oser det dedikasjon. Vi er utrolig takknemlige for det gode samarbeidet og gleder oss over at dette har ført til en nominasjon for gjennomføringen, sier Brandvoll.

Best i landet?Vinneren av Finansstafetten deles ut på «Skolekonferansen» i regi av Finans Norge onsdag 22. august i Bjørvika konferansesenter i Oslo.

Vi heier på Sparebank 1 Nord-Norge!