Røykfesk EB fra Gryllefjord Skole er Norgesmester!

Røykfesk EB fra Gryllefjord skole og Healty Fast Food EB fra Finnsnes ungdomsskole tok fortrinnsvis første og tredje plassen i kategorien "Sunn Mat" under årets Norgesmesterskap for. Play Fit UB fra Kvaløysletta Ungdomsskole tok også en andreplass i kategorien "Beste sosiale entreprenør". Så mange priser har det ikke gått til region Troms før.

174524512 105505838337858 5799384408107380410 n

Røykfesk EB produserer røkt skrei og laks. Fisken kommer direkte fra produsent uten å ha gått gjennom et mellomledd, noe som betyr at de får fersk skrei av lokale fiskere i området. Laksen har de kjøpt inn fra Wilsgård fiskeoppdrett. Tilbakemeldingene på produktene våre har vært meget gode, og selv folk som driver med dette selv syntes at fisken var noe av det beste de hadde smakt. De ønsker også å rette en stor takk til Wilsgård fiskeoppdrett AS for god oppfølgning og bistand under hele prosessen.

Juryens begrunnelse, 1. plass i "Sunn Mat prisen":

1. plass går til en engasjert gruppe elever som har laget produkter basert på lokale, lange tradisjoner. De har satt fokus på det vi alle bør spise #MerAv. De har etablert samarbeid med flere lokale bedrifter. De er godt organisert og har et imponerende samarbeid i alle ledd av produksjonen. De har fokus på sunnhet og bærekraft. De har laget en veldig god pitch og de treffer godt på alle konkurransens kriterier. Juryen har stor tro på at bedriften kan gjøre det godt også i fremtiden.


Vi gratulerer Røykfesk EB fra Gryllefjord skole i Troms og Finnmark med en solid 1. plass.

177272013 110410991180676 3890760415657090365 n
178845538 111936224361486 1436946273516130067 n
"Det har vært viktig for oss å holde produksjonen lokal, med kortreiste ingredienser. Dette sikrer oss at produktene er naturlige og ikke tilsatt med ekstra kunstige stoffer"
Røykfesk EB, Gryllefjord Skole

Healthy Fast Food EB lager fiskeburger og rekeburger med råvarer fra nærmiljøet. Dette gir et sunt alternativ produkt som støtter samfunnet. Burgeren serveres med kimchi, hjemmelaget majones, agurk og is. Innpakningen fra NorEngros er resirkulert og resirkulerbar, det gjør at de kan brukes om og om igjen å er mer miljøvennlig enn å lage nye bokser hele tiden. Vi har ikke brukt noe plastemballasje på innpakningen av produktet. Overskuddet av mat vi ikke får solgt går til Senja frivillighetssentral, som gir dem videre til de som ikke har råd til å kjøpe mat i kommunen.

Juryens begrunnelse, 3. plass i "Sunn Mat prisen":

3. plass går til en gruppe elever som har utviklet et sunt alternativ for ungdom basert på det vi alle bør spise #MerAv. De fleste ungdom spiser mindre fisk og sjømat enn anbefalt. Det å ha sunne alternativer til ferdigretter hjelper ungdom til å ta sunne valg. De har fokus på miljøvennlig innpakning og unngår matsvinn da overskuddsmat gis bort til frivillighetssentral. Bedriften består av engasjerte elever med en tydelig rollefordeling. De har laget en forklarende video og en god presentasjon.


Vi gratulerer Healthy Fast Food fra Finnesnes ungdomsskole i Troms og Finnmark med 3. plassen.

"Ideen fikk vi fordi vi ville ha et sunnere utvalg av ferdigmat fra nærmiljøet. Det startet når Jaran fra Stella Polaris kom på besøk til skolen, da tenkte vi at vi kunne få sponset reker. Etter det kom bare ideen til oss, og vi valgte å lage rekeburger. Vi lagde rekeburger fordi i området vi bor er det ingen som selger rekeburger eller rekesmørbrød"
Healty Fast Food EB, Finnsnes Ungdomsskole

Charlotte Marie Yvonne Briet Olsen, Tuva Marie Lettrem Devold, Sara Bllata, Vilde Jakobsen, Erle Sagerup-Nordkild og Ghada Shahin i Play Fit EB har laget et familiebrettspill for å få flere mennesker i karantene og hjemmekontor til å bli mer aktive. Idèen og hensikten er enkel, men genial og har gitt stor oppmerksomhet lokalt i Troms.

Juryens begrunnelse, 2. plass i "Beste sosiale entreprenør":

2. plassen går til Play Fit EB fra Troms. De tar tak i en svært dagsaktuelle samfunnsutfordringer som berører mange, og har skapt en løsning som vil kunne bidra helt konkret til de bærekraftsmålene de har prioritert. I tillegg til å bidra til bedre helse, forebygge kjedsomhet og ensomhet, vil Play Fit eb kunne fremme samvær og godt sosialt samspill mellom familiemedlemmer og venner, på tvers av generasjoner. Play Fit har en helhetlig bærekraftstenkning. Klima- og miljø skal ivaretas gjennom gjenbruk, og de gir et helt konkret løfte om at overskuddet skal gå til et godt formål. De har en svært god beskrivelse av rollene i teamet, og samarbeider åpenbart godt.

Vi gratulerer Play Fit EB fra Kvaløysletta Ungdomsskole i Troms og Finnmark med 2. plassen.

"Vi ønsket å lage et familiebrettspill for at folk i karantene og hjemmekontor, under stengte fritidsaktiviteter og treningssenter, og generelt når folk kjeder seg, kan holde seg aktiv, samtidig som at man kan være samlet med familien."
Play Fit EB, Kvaløysletta Ungdomsskole
"Dette kan ikke bli mer gøy! Som Senjaværing blir jeg ekstra stolt når to sjømatelevbedrifter fra Senja Kommune kommer på pallen på nasjonalt nivå. For en prestasjon av elevene ved Gryllefjord og Finnsnes Ungdomsskole! Gratulerer!"
Prosjektleder i Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark Midt-Troms, June Pettersen