PlayFit EB hevder seg nasjonalt og tar 2. plass i kategorien Beste sosiale entreprenør!

I dag 9. juni får PlayFit EB endelig mottatt sin velfortjente diplom som er et bevis på at de har tatt 2. plass i kategorien Beste sosiale entreprenør i Norgesmesterskapet! Charlotte Marie Yvonne Briet Olsen, Tuva Marie Lettrem Devold, Sara Bllata, Vilde Jakobsen, Erle Sagerup-Nordkild og Ghada Shahin i Play Fit EB har laget et familiebrettspill for å få flere mennesker i karantene og hjemmekontor til å bli mer aktive. Idèen og hensikten er enkel, men genial og har gitt stor oppmerksomhet lokalt i Troms.

Playfit EB NM2
Spiller spillet Play Fit EB

4. juni ble jentene i elevbedriften PlayFit EB innkalt til Teamsmøte av Ungt entreprenørskap. Tittel på møte var «gjennomgang av innsendt materiell» til Norgesmesterskapet i Beste sosiale entreprenør. Teamsmøte er blitt et kjent møteforum dette året, og bedriften møtte opp til tross for bedriften var hjemme på grunn av smitte på skolen.

Lite visste de at i andre enden stod prosjektleder i Ungt entreprenørskap Tina Louise Myreng med konfetti, diplom og premie og for 2. plass i kategorien Beste sosiale entreprenør i Norgesmesterskapet for elevbedrifter! De ble mildt sagt overraska over å få den glade nyheten! I dag 9. juni får de endelig mottatt sin velfortjente diplom som er et bevis på at de har tatt 2. plass blant 10 000 elever som deltar årlig i dette prosjektet.

"Når jeg fikk vite det ble jeg sykt overraska! Jeg stod bare og hoppet og skreik hjemme i stua."
Charlotte Marie Yvonne Briet Olsen, daglig leder i PlayFit EB
Hele klassen Playfit EB

Det er vel ingenting som illustrerer behovet for akkurat PlayFit elevbedrift spill noe bedre. Etter mange runder ble det igjen et smitteutbrudd som medførte at alle elever på Kvaløysletta skole ble permitterte. I dag får vi tatt igjen ei fysisk feiring av bedriften som virkelig har hevdet seg nasjonalt! Det er Kavlifondet som har stått for juryeringen med Guro Sundby som juryleder. Det er aller høyest dagsaktuelt og som tar tak i et globalt problem, noe juryen også vektlegger i sin begrunnelse:

2. plassen går til en bedrift som tar tak i en svært dagsaktuelle samfunnsutfordringer som berører mange, og har skapt en løsning som vil kunne bidra helt konkret til de bærekraftsmålene de har prioritert. I tillegg til å bidra til bedre helse, forebygge kjedsomhet og ensomhet, vil Play Fit eb kunne fremme samvær og godt sosialt samspill mellom familiemedlemmer og venner, på tvers av generasjoner. Play Fit EB har en helhetlig bærekraftstenkning. Klima- og miljø skal ivaretas gjennom gjenbruk, og de gir et helt konkret løfte om at overskuddet skal gå til et godt formål.

De har en svært god beskrivelse av rollene i teamet, og samarbeider åpenbart godt.

"Vi gratulerer PlayFit EB for 2. plass, og jeg tror virkelig at etter denne pandemien vil også brettspillet bestå! Ikke nok med at det bidrar til godt sosialt samspill, men fysisk aktivitet trengs i kreative former også etter pandemien!"
Tina Myreng, prosjektleder i Ungt entreprenørskap Troms og Finnmark
UE med a spille spillet Play Fit EB

Videre forteller hun at det er veldig gøy at Tromsø kan markere seg nasjonalt! Det ble totalt gitt ut 9 priser i tre kategorier. Tre av dem gikk til Troms og Finnmark, blant dem Playfit EB! Jeg gleder meg allerede til neste skoleår for å se alle kreative og sosiale entreprenører som dukker opp! Det er vel nettopp i år vi har trengt sosiale entreprenører som har tatt vare på lokalsamfunnet. Selvfølgelig måtte spillet testes ut når Tina var innom for å overrekke diplom og premie.