Ofte stilte spørsmål, fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Troms 2021

Denne informasjonen gjelder kun for avdeling/region Troms.

Det oppstår ofte mange spørsmål knyttet opp mot fylkesmesterskapet, og her har vi prøvd å svare på de som ofte kommer. Lurer du fortsatt på noe? Ta kontakt med kontaktpersonen i din region ved å klikke her. Vi svarer deg så fort vi kan!

FM UB info 1

Hvordan gjennomføres fylkesmesterskapet?

Vi planlegger å lage en festsending som ungdomsbedriftene over hele fylket kan følge samtidig fra sin skole. Dette skjer 9. mars 2021. Her ønsker vi å vise fram mangfoldet i Troms, feire prestasjonene, dele ut premier og skape spenning, engasjement og glede! Sendingen starter kl. 11:00

Kan vi samles lokalt?

Vi lager distriksstudio og inviterer inn elever som er meldt på i kategorien "Beste ungdomsbedrift". Vi synes det er fryktelig trist at vi ikke kan samle elevene til utstilling og premieutdeling slik vi pleier. Vi har derfor lyst til å oppfordre skolene til å stelle i stand auditorium eller klasserom hvor elevene kan se sendingen sammen. Se for dere "greenroom" ala Melodi GrandPrix. Vi må selvsagt ta hensyn gjeldende smittevernsregler på det tidspunket dette foregår. Vi håper likevel at så mange skoler som mulig ønsker å være med på med dette, slik at vi sammen skaper det engasjementet elevene fortjener. Mer info kommer.

Når er fristen for å melde seg på?

Frist for innlevering av bidrag i påmeldte konkurranser er 9. februar 2021. Det vil komme mer informasjon om hvor og hvordan man melder seg på. Vi ber om forståelse for at dette er en ny måte å gjennomføre FMUB på. Det er derfor ikke er alt som er klart og at det vil helt sikkert dukke opp spørsmål undervegs. Vi skal gjøre det vi kan for å holde dere oppdatert!

Hvordan gjennomføres intervjuene?

Intervjuene gjennomføres via Zoom, og linkene sendes ut i god tid i forveien. Juryene gjennomfører digital intervjuer med alle påmeldte kandidater. I noen tilfeller kan det være at juryen trenger et nytt intervju dersom de har behov for oppfølgingsspørsmål. Disse gjennomføres i slutten av februar, og gruppene får beskjed samme dag som de hadde intervjuet sitt. Det at en bedrift blir intervjuet flere ganger betyr ikke nødvendigvis at denne bedriften er videre i konkurransen.

Hva vinner man?

I år vil det være 16 priser, der vi deler ut 1. plass, 2. plass og 3. plass i hver kategori - unntaksvis lederskapsprisen. Alle som vinner vil motta en pengepremie som avhenges av hvilken pallplassering ungdomsbedriften får.

Hvem kommer til Norgesmesterskapet?

Digitalt Norgesmesterskap for Ungdomsbedrifter går av stabelen 28. og 29. april. Vi annonseres hvilke ungdomsbedrifter som blir nominert til NM 2021 under den digitale premieutdelingen 9. mars.

Hva skjer dersom vi ikke har sendt inn materiell innen tidsfristen?

Da blir både dere og vi lei oss! En frist er en frist og man blir da avmeldt i den aktuelle kategorien. Dere er hjertelig velkommen til å se premieutdelingen live.

Hvem er juryen i konkurransene?

Juryen består av representanter fra arbeids- og næringslivet, studenter og tidligere UB-elever. Ungt Entreprenørskap har håndplukket folk til å være dommere på bakgrunn av kompetanse og forståelse for den kategorien de dømmer. Det er dyktige og hyggelige folk som vil møte dere i intervjuene.

Hjelp, vi har lastet opp feil bidrag!

Sånt skjer! Enten om dere har lastet opp feil bidrag, har oppdatert bidraget deres eller ønsker å endre på ting. Da må dere sende inn skjemaet på nytt, inkludert alle bidragene og infoen dere må skrive inn. Derfor anbefaler vi dere å vente med å laste opp bidragene til dere er helt klare og sikre på at alt er riktig. Få gjerne en lærer til å se over først. Et tips: læreren deres har oversikt over hva dere har lastet opp og ikke! Så snakk med de om dere mistenker at det har skjedd noe feil.

Er det noen endringer fra ifjor?

"Beste utstilling" og "Beste kundeopplevelse på utstilling" utgår. Gastronomiprisen endres til "Jord-fjord-bord-prisen".