Hvordan tjene penger som Ungdomsbedrift

Å starte og drive en ungdomsbedrift er ikke bare en flott måte å utforske entreprenørskap på, det kan også være en lønnsom opplevelse. Enten målet er å finansiere egne prosjekter eller å samle midler til veldedighet, kan en godt drevet ungdomsbedrift skape inntekter. Her er noen viktige steg for å maksimere inntjeningen med din egen ungdomsbedrift 💸💸💸

Nyhetsartikkel hvordan tjene penger med ungdomsbedrift 23

(RE UB fra Vadsø videregående skole tjente godt i forrige skoleår)

1. Identifiser et Behov eller En Nisje

Først og fremst, finn ut hva markedet trenger eller ønsker. Er det et produkt eller en tjeneste som er mangelfullt eller kan forbedres? Å tilby noe som løser et reelt problem eller dekker et behov, er en solid start for å skape inntekter.

2. Lag en Forretningsplan

En god forretningsplan er nøkkelen. Den bør inkludere alt fra målgruppe og konkurrentanalyse til markedsføringsstrategier og økonomisk oversikt. Å ha en klar plan vil hjelpe deg med å forstå hvordan du skal strukturere og drive din ungdomsbedrift for å maksimere inntekten.

Person gruppe

3. Effektiv Markedsføring og Salg

Synlighet er avgjørende. Bruk sosiale medier, lokale arrangementer og andre markedsføringskanaler for å promotere din ungdomsbedrift. Husk at markedsføringen må være målrettet mot din spesifikke målgruppe for å maksimere effekten.

4. Selg andeler

En god måte å få inn startkapital på, er å selge andeler. Alle elevene i ungdomsbedriften bør eie en eller to andeler hver i bedriften. Andeler kan også selges til personer utenfor ungdomsbedriften.

Ved salg av andeler, så HUSK på:

- dere kan selge andeler for maks kr. 10 000
- en andel koster kr. 100
- én person kan eie maks to andeler
- dere må føre oversikt over hvem dere har solgt andeler til
- det er ikke tillatt å drive handel med andelene

Les mer om andeler her.


5. Søk på innovasjonsstipend

Innovasjonsstipendet, tilgjengelig fra UE Arktis, kan gi dere muligheten til å realisere innovative prosjekter som kanskje ikke har blitt utforsket tidligere. Dette kan inkludere utvikling av prototyper, konsultasjoner med ingeniører, designere, arkitekter, og mye mer.

Forutsetninger for Søknad

For å søke om stipendet, må din Ungdomsbedrift svare på følgende spørsmål:

  1. Forretningsidé: Beskriv kort UB'ens forretningsidé.
  2. Forskning og Undersøkelser: Hva ønsker dere å utforske eller forske på? Hva trenger dere hjelp til?
  3. Samarbeidspartnere: Hvem trenger dere hjelp fra? Har dere allerede kontakt med samarbeidspartnere eller enkeltpersoner som kan bidra?
  4. Finansielle Behov: Hvor mye støtte trenger dere, og hvordan planlegger dere å bruke pengene?
  5. Innovasjonens Bidrag: Hvordan vil dette bidra til økt innovasjon for din UB?

Les mer om innovasjonsstipendet her.


Entreprenørskap handler om å være fleksibel og kreativ. Vær åpen for å utforske nye ideer og muligheter som kan generere ekstra inntekter for din ungdomsbedrift.

Ved å følge disse stegene og ved å være vedvarende og engasjert, har du muligheten til å skape en vellykket og lønnsom ungdomsbedrift. Husk at det viktigste er å ha lidenskap for det du gjør, og å være åpen for å lære og utvikle deg underveis. Lykke til!