Hvordan kunne en elevbedrift klare å samle inn 25000,- på en liten måned?

Barn for Barn EB Kvaloysletta US
F.v: Johannes Botn, Noa Andreas Bakkehaug, Isak Eriksen & August Alstad-Øvernes
Received 731559324035569 2
F.v: August Alstad-Øvernes & Isak Eriksen

En kompisgjeng hadde et sterkt ønske om å finne på noe som kunne gjøre en forskjell. Resultatet ble et veldedighetsløp til inntekt for Barneavdelingen på UNN, med Barn for Barn EB på Kvaløysletta ungdomsskole i regien.

Etter en idémyldring hadde guttegjengen kommet fram til at barn ønsker å hjelpe andre barn. Ingenting ville være smartere å la barna være motoren i prosjektet. Planen var å la 7.klasse på Kaldfjord skole springe et løp til inntekt for en god sak, på ett eller annet vis. Men hvordan?

Inspirasjonen hentet de fra Youtube og «The challenger games» hvor deltakere springer og næringsliv donerer penger etter hvert løp og fant ut at dette var en god idé.

"Vi brukte nettverket vårt for å få tak i de første sponsorene, så tok vi kontakt med bedrifter som vi har sett i media bruker å støtte opp om slike saker."
August

Med en god prosjektplan og mye pågangsmot begynte de å kontakte næringslivet i Tromsø og sto til slutt igjen med 4 bedrifter som ville stille opp. Troms Kraft, Inventum, Roald Madsen AS og Elkotek IDV AS ga alle 50 kroner hver per barn for hver runde alle barna sprang. Med ivrige skolebarn på laget ble det mange runder!

"Vi løp også sammen med barna for å motivere dem, men disse rundene telte ikke med."
Isak

På arrangementsdagen hadde barna løpt inn ca 18000 kroner, men så kom Troms Kraft dagen etter med bekreftelse på at dette var noe de også ønsket å støtte. Barn for Barn EB måtte sjekke tallene både to og tre ganger da de var ferdige, for prosjektet deres resulterte i hele 25000 kroner i inntekt!

"Det er veldig mye penger, mye mer enn vi hadde forventet."
Noa Andreas

Barn for Barn EB forteller det har vært lærerikt og morsomt, de fikk mye gode tilbakemeldinger både fra elever og lærere. De innrømmer gjerne at det var svært mye å holde styr på, men gleder seg til å overrekke sjekken til Barneavdelingen.

Elevbedrift på Kvaløysletta

På Kvaløysletta ungdomsskole har elevene i januar jobbet med elevbedriftsprosjektet «Gjør noe med det!» Elevene har funnet utfordringer i lokalsamfunnet som de har laget løsninger for. Målet er en bedre hverdag for mange. Mangfoldet har vært stort; aktivisering av barn med kildesorteringsrebus, lage mat av råvarer som er gått ut på dato, søppelrydding i lokalsamfunnet og redesign.

BIrdBox EB

Vinner av prisen Årets Elevbedrift på Kvaløysletta ungdomsskole gikk til BirdBox EB som engasjerte en 7.klasse der de laget fuglkasser for å gi småfugler et godt hjem.

PlayPower EB

Innovasjonsprisen gikk til PlayPower EB som hadde laget en prototype av en lekeplass som skulle gjøre det morsomt for barn å være i aktivitet samtidig som de produserte energi.

Prosjektet er i regi av Kavli-fondet, «å gjøre noe for andre!» og elevene har et sterkt fokus på å jobbe mot flere av FN`s bærekraftsmål.