"Gjør noe med det!" - det gjorde elevene i Sørreisa!

Gjor noe med det det gjorde elevene i Sorreisa article

Elevene ved 8. og 9. trinn ved Sørreisa sentralskole starta elevbedrifter på tvers av trinnene, med et sosialt formål. På den måten bidro elevene til å gjøre verden til et litt bedre sted.

Syder av liv

Foresatte benka seg spent i Sørreisa kulturhus for å først se elevene fremføre en kort pitch om hva elevene har fått til i sin elevbedrift og deretter på stand hvor elevene villig fortalte mer om hva de hadde gjort for lokalsamfunnet.- Dette er helt topp! Elevene har sett at det å ha bedrift er hardt arbeid. De har lært om samarbeid og om det å ha forskjellige roller i bedriften, som leder, organisator, hvem er den som alltid fullfører? Det var skikkelig gøy å høre på presentasjonene og se dem på stand! sier Line Mikkelsen mor til Julian fra Green Team EB.

Gjor noe med det det gjorde elevene i Sorreisa Green team EB large

Julian har sammen med Thomas, Mia og Linn hatt en lærerik tid sammen og blant annet trimma selveste ordføreren i Sørreisa. - Vi dro på kommunehuset med frukt og øvelser som løser opp kroppen.

"Det var spesielt gøy å se ordføreren kaste dressjakken og tøye og bøye sammen med andre ansatte"
Linn
Gjor noe med det det gjorde elevene i Sorreisa Julian og Line large

Thomas trekker fram det gode samarbeidet på gruppa, på tvers av trinn. - Vi har vært sammen hele tida og blitt bedre kjent, forteller Mia, - Og så er vi med på å nå Bærekraftsmål nummer 3 om bedre helse.

Gjorde noe med det

I prosjektet Gjør noe med det! skal elever på ungdomsskolen se utfordringer i samfunnet rundt seg - og bidra til å løse dem. Gode prosjekter svarer på et eller flere av FNs bærekraftsmål.

Gjor noe med det det gjorde elevene i Sorreisa Bekti E Bedited large

De foresatte stemte frem beste Elevbedrift og vinneren ble Bekti EB som ønsket å gjøre det gøy å kaste søppel. I tillegg lagde elevbedriften en digital skisse på en søppelboks som skal inspirere alle til å kaste avfall i søppelboksen, i stedet for på bakken.

"Det er altfor mange, og spesielt unge, som ikke bruker søppelbøttene. Det ønsket vi å gjøre noe med for å nå Bærekraftsmål nummer 15 om livet på land"
Brede

- Målet med prosjektet er at de unge skal tørre å ta initiativ når de ser noe som ikke fungerer. De skal utvikle solidariske holdninger og erfare at de kan bidra til sosial verdiskaping i lokalmiljøet og i verden forøvrig. Å bygge opp unge menneskers entreprenørskapskompetanse er et mål i hele utdanningsløpet, sier Kaja Baardsen, prosjektleder i Ungt Entreprenørskap Troms. - Elevene ved Sørreisa har jobba beinhardt og virkelig gjort en forskjell for mange i lokalsamfunnet.

Se video fra Folkebladet om hva Bingo Bango EB gjorde for de eldre (lenke)