Etter vel gjennomført syretest ser fremtiden for Finnmark lys ut

Hvor god er vår idè og hvor god er vår forretningsplan? Det er kanskje noe av det vanskeligste å svare på i klasserommet. Derfor gjennomførte Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark i samarbeid med næringslivet i regionen syretest for å gi ungdomsbedriftene konkrete tilbakemeldinger.

142130192 2867663626893422 6112838092187700182 n

Foto: Aktiv sammen UB fra Alta videregående skole

En del ungdomsbedrifter i Finnmark tok sjansen på å presentere sin idè og forretningsplan foran en jury bestående av meget kompetente aktører. Disse var representert ved Thon Hotell i Alta, Hermetikken Næringshage og Mietinen Maskin. Hver ungdomsbedrift fikk 2 minutter hver til å presentere sin, der igjen juryen fikk 5 minutter til å stille spørsmål og komme med tilbakemeldinger.

"Det var en glede å lede årets syretest for Ungdomsbedrifter i Finnmark. Jeg ble veldig imponert over kvaliteten på bedriftenes pitcher, demmes forretningsideer og ikke minst hvor godt dem svarer på spørsmål fra juryen. At få muligheten til å øve, samt prøve seg på denne formen av presentasjon og intervju er en god opplading til årets fylkesmesterskap. Fordi det blir en digital gjennomføring kommer de fleste av bedriftene bli intervjuet av en jury på forhånd. Og slik nivået er nå, så tror jeg dette kommer bli veldig bra!"
Robert Lundgren, nestleder i Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark
Profileringsfotoprofilering Alta Tromsog Finnmarkfotograf TS Foto Design 2511

Juryen valgte til slutt ut en vinner som ble kåret til vinner av årets syretest. Denne ungdomsbedriften var Aktiv sammen UB som organiserer sosiale aktiviteter for ungdommer med mål om å skape sterkere fellesskap. De får 4000 kr som skal brukes til foto/video i sin ungdomsbedrift.

"Det var veldig gøy å være med i juryen i syretesten for ungdomsbedriftene i finnmark. Mange gode idéer og gjennomtenkte bedrifter, fremtiden for Finnmark ser lys ut med mange gode gründere."
Henriette Saxi Wikstrøm, Mietinen Maskin AS/Kontio Norge

Vi gleder oss til å se alle ungdomsbedriftene til kommende digitale fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter i region Finnmark, 17. - 18. februar. Les her for ytterligere informasjon.