Er du et Gründeridol? ⭐

I løpet av høsten har hundrevis av elever på videregående skoler i Troms og Finnmark etablert ungdomsbedrifter og jobbet hardt for å få sine bedrifter på beina.

I en Ungdomsbedrift (UB) jobber elevene sammen for å komme på en konkret forretningsidé, og i løpet av skoleåret jobber de for å gjøre denne idéen til virkelighet. Samtidig lærer de praktisk hvordan man produserer, markedsfører og selger sine produkter eller tjenester. De aller fleste UBene har som mål å delta på Fylkesmesterskapet i mars, men før den tid skal elevene på teste sine idéer på lokale næringslivsaktører.

Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark er klare for å gi de unge en arena for høstens ultimate syretest: Gründeridol.

Gründeridol er en pitchekonkurranse for årets ungdomsbedrifter. Alle UBene i regionen kan melde seg på og får 5 minutter til å overtale en jury sammensatt av lokalt arbeids -og næringsliv om hvorfor kkurat deres forretningsidé fortjener å stikke av med førstepremien. Formålet med konkurransen er å gi ungdomsbedriftene en arena hvor de kan få tilbakemeldinger og råd fra næringslivet, samt å utvide deres nettverk og gi dem øvelse i å selge sin egen forretningsidé - et must dersom de ønsker å gå helt til topps under Fylkesmesterskapet.

Juryen består av personer fra lokalt arbeids -og næringsliv i de fem byene vi gjennomfører Gründeridol. De vi bedømme elevenes pitch etter følgende kriterier og vektlegges slik:

  • Løsningen de presenterer (40 %)
  • Selve presentasjonen (40 %)
  • Idéens miljømessige, sosiale og økonomiske bærekraft (20 %)
"Ungt Entreprenørskap har som mål at elevene skal lære ved å gjøre. Ved å koble skole og næringsliv sammen i slike læringsarenaer skaper vi realistiske scenarioer som elevene selv føler viktigheten av. Det er også viktig at de får eierskap til arbeidet sitt tidlig, og det ser vi virkelig gjennom en konkurranse som Gründeridol."
Sigurd Lunde, prosjektleder Gründeridol.

Til årets Gründeridol er det påmeldt 67 Ungdomsbedrifter med totalt 450 elever fra hele Troms og Finnmark.

Vi gjennomfører Gründeridol i 5 byer (regioner) i storfylket:

Alta: 2. desember, Scandic Alta
Elever fra vgs. i Alta, Hammerfest, Karasjok, Kautokeino og Nordreisa

Tromsø: 6. desember, Rødbanken
Elever fra vgs. I Tromsø og Nordkjosbotn

Harstad: 7. desember, Tiangruppen
Elever fra vgs. I Harstad

Finnsnes: 8. desember, Kunnskapsparken
Elever fra vgs. På Finnsnes og Senja

Vadsø: 9. desember, Scandic Vadsø
Elever fra vgs. i Vadsø, Båtsfjord, Tana og Kirkenes

Det holder ikke bestandig å kun ha en god idé, du må også kunne selge den idéen. Men hvordan holder man egentlig en god pitch? Sjekk denne videoen UE Rogaland har laget med sine supertips for en superpitch!

Hvordan lage en god pitch?